Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ I DODIK O ERDOGANU

Turske namere (ni)su opasne!

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić poručio je posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da želi da veruje da turski premijer nije rekao da će „svako ko dirne Bošnjake imati 100 miliona Turaka protiv sebe“. Dodik je, pak, uveren da je Redžep Tajip Erdogan baš tako rekao.

Zajednička  strategija  odbrane

Zajednička strategija odbrane | Foto: Nenad Đorđević

- Dodik ima pravo na svoje, a mi na svoje zaključke. Želim da verujem ambasadoru Turske u Beogradu Kemalu Bozaju, koji mi je rekao da ta izjava nije data, ali nemam pravo da negiram ili odbacim zabrinutost Dodika - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Vučić je pozvao Ankaru da vodi računa o krhkoj stabilnosti u regionu. Znatno oštriji od njega bio je predsednik RS.


- Turske namere su za nas opasne, jer se njihova politika pokazuje kao navijačka i štiti samo interese Bošnjaka. Verujem da je ta izjava data na taj način. Turska je moćna zemlja i može da manipuliše sa jeste ili nije dato - rekao je Dodik, uz opasku da je RS očekivala demanti iz Erdoganovog kabineta ili barem šefa diplomatije, a ne ambasade Turske u Sarajevu „koja je i ranije izvrtala činjenice“.

Dačić je naglasio da Srbija ne prihvata pretnje koje dolaze sa turske strane. Dačić je s izjavom turskog premijera upoznao i američkog državnog sekretara Viktoriju Nulan, a 16. jula u Briselu isto će uraditi i pred članovima Evropske komisije.

- U 21. veku govoriti o nekim paralelama nekoliko vekova unazad, o Osmanlijskom cartvu, neprihvatljivo je za moderne evropske vrednosti kojima Srbija teži - poručio je šef diplomatije Srbije. Podsetimo, Erdogan je navodno izjavio da bi svako ko na bilo koji način “dirne Bošnjake protiv sebe imao 100 miliona Turaka, te da zato ne treba da čudi kada turski ratni brod uplovi u Neum”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP