Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG NEPRAVILNOSTI U RADU

Tuže vlasnike veterinarske stanice!

Autor: Ljubiša Mitić | 03.07.2015 - 12:04:00h | Komentara: 1

Šest radnika Veterinarske stanice u Prokuplju odlučilo je da tuži vlasnike stanice koja je privatizovana pre šest godina. Kao razlog oni navode niz nepravilnosti u radu ove nekada državne ustanove, između ostalog jer im je kako tvrde godinama zakidano od plate koja kasni tri meseca, nije im uplaćivan radni staž, kao i socijalno i zdravstveno osiguranje, naknade za topli obrok, regres i minuli rad.

Nezadovoljni veterinari ispred svog radnog mesta

Nezadovoljni veterinari ispred svog radnog mesta | Foto: Ljubiša Mitić

Zbog nepravilnosti u radu Veterinarske stanice i neispunjavanja kupoprodajnog ugovora, podneli su krivične prijave nadležnim institucijama, obraćali se ministarstvu, Agenciji za privatizaciju i dr.
– Tražimo da Agencija za privatizaciju preispita rad veterinarske stanice u Prokuplju i obaveze privatizacionog Ugovora. Smatramo da smo potpisivanjem ugovora o radu, kao i aneksa ugovora oštećeni zakidanjem dela zarade već skoro šest godina – kaže Dragan Kuzmanović jedan od šestorice zaposlenih, po zanimanju veterinarski tehničar.

Dragan Kuzmanović, jedan od šestorice zaposlenih

Dragan Kuzmanović, jedan od šestorice zaposlenih | Foto: Ljubiša Mitić

On podseća da su o nepravilnostima vlasnika Veterinarske stanice obaveštene nadležne institucije, pre svih služba za borbu protiv privrednog kriminala jer je ova ustanova ogromne pare uzimala od države “fakturišući na ime tuberkulinizacije” goveda.
– Ni jedna krava niti tele nisu tuberkulisani. Tuberkulin koji je trebalo da se koristi na terenu nije nošen a uništavan je iz centralne apoteke i to one količine koje su bile jednake određenom evidentiranom broju grla goveda. Tako je rađeno unazad šest godina – tvrdi Kuzmanović i naglašava da tuberkunizacija košta oko 800 dinara po grlu.
Nebojša Božić, lice koje se u Agenciji za privatizaciju vodi kao vlasnik Veterinarske stanice u Prokuplju tvrdi da već dve godine nema nikakav kontakt sa tom firmom.
- Ja sam iz stanice otišao pre dve godine. Tačno je da se još uvek vodim kao formalni vlasnik u Agenciji, ali niti tamo primam platu niti me Veterinarska stanica zanima – tvrdi Božić.
Direktor Veterinarske stanice Gradimir Jovanović nije bio dostupan za komentar, jer je kako su nam rekli iz njegove kancelarije danas ranije izašao sa posla, a kontakt telefon nisu mogli da daju.
Poslednji komentari
  • Bulaja Vreme: 03.07.2015 17:31h

    Ukinuti program mera! Dopustiti da farmeri sami biraju veterinara, pa da vidiš ozdravljenje veterine. Ovako, bogate se preko programa bliski bivšoj i sadašnjoj vlasti , a ostatak veterine gladuje. da li je to pošteno?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP