Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PISMO ĐINĐIĆEVOG UBICE MILOŠA SIMOVIĆA II DEO

Tužilac me terao da optužim Nikolića!

Autor: E. A. | 29.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

Miloš Simović, jedan od ubica premijera Zorana Đinđića, u pismu državnim organima tvrdi da predsednik Srbije Tomislav Nikolić, tada visoki funkcioner radikala, nije imao nikakve veze sa atentatom.

„Živi sam svedok da  predsednik Srbije nema  nikakvo učešće u ubistvu  Zorana Đinđića”, kaže Simović

„Živi sam svedok da predsednik Srbije nema nikakvo učešće u ubistvu Zorana Đinđića”, kaže Simović

- Tužilac je insistirao na umešanosti Tomislava Nikolića u ubistvo, kao naručioca atentata. Više je tužilac insistirao na javnom istupu Tomislava Nikolića na mitingu ispraćaja u Hag Vojislava Šešelja nego što ga je zanimala sama istina - navodi Simović u opširnom pismu. On dodaje da ga je tužilac optuživao i da je u dogovoru sa Tomislavom Nikolićem u vreme osnivanja SNS-a plasirao priču da je Šešelj naručio ubistvo Nikolića.


- Niti sam bio u dogovoru sa Tomislavom Nikolićem u vezi sa nekim mitingom kako tužilac kaže, a živi sam svedok pored Aleksandra Simovića i Milorada Ulemeka da gospodin Tomislav Nikolić nema nikakvo učešće u ubistvu Zorana Đinđića - zaključuje jedan od ubica srpskog premijera.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Dejan Briza


- Kao učesnik atentata ja znam pod kojim okolnostima i po čijem nalogu je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić, što sam u tužilaštvu rekao. Smatrao sam da bi tužilaštvo trebalo da ima interesovanja za političku pozadinu i šta je prethodilo atentatu, ali sam se uverio da takvo interesovanje kod tužilaštva ne postoji. Prosto ih nije zanimalo i nije im se uklapalo ime i prezime koje sam vam naveo kao naručioca - piše Simović i dodaje da, pošto su njegove izjave objavljene u nekim medijima, on i njegova porodica dobijali su različite pretnje.

Simović kao naručioca atentata navodi ime lidera jedne manje stranke koja je bila u tadašnjem DOS-u (ime poznato redakciji). On dalje navodi da su tužioci insistirali na umešanosti drugih političara u atentat i na pitanju kakva je bila njihova uloga, kao i ko je sve davao podršku Dušanu Spasojeviću i Miloradu Ulemeku Legiji.

Specijalno tužilaštvo bez komentara


Redakcija “Alo!” pozvala je juče Specijalno tužilaštvo kako bismo dobili komentar na tvrdnje Miloša Simovića, nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana“ da je tužilac insistirao da se sadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić označi kao jedan od dogovornih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.
- Tužilaštvo neće komentarisati te navode - kratko nam je rečeno.

Poslednji komentari
  • dr Vreme: 29.04.2015 08:17h

    Nešto mi ni je jasno u ovom članku, koliko to pokojni premijer ima ubica. Zar normalnom čoveku nije dovoljno jedan ubica a ostali mogu buti saučesnici.

  • milomlad Vreme: 29.04.2015 09:32h

    Ko pročita "Treći metak" sve će mu se samo kasti. Uglavnom, Nedvosmisleno je da je premijer Đinđić likvidiran, od onih koji su imali uticaj na ceo državni aparat. Zemunski klan, sa pridruženim Ulemekom je samo dobra maska, koja je učinila mnoga druggih nedela, ali atentat nije.

  • boksi Vreme: 29.04.2015 11:09h

    Taj lider manje stranke Dos-a je N.Č. zvani Ć. k . i

  • бројаниоца зонзон Vreme: 29.04.2015 13:24h

    Колико0 је то укуоно убица Зорана Ђинђића, тј коликом је метака поронађено у њему???

  • бројаниоца зонзон Vreme: 29.04.2015 13:25h

    Колико има убица ЗЂ, тј. колико је метака пронађено у њему???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP