Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAJA GOJKOVIĆ PREŠLA U SNS TOKOM ISTRAGE O AFERI “ATP VOJVODINA”

Tužilac mora da sasluša Maju!

Autor: S. Vojinović | 05.12.2013 - 21:09:00h | Komentara: 9

Policija je još letos izveštaj iz istrage prosledila Specijalnom tužilaštvu za organizovani criminal

Maja Gojković

Maja Gojković

Da u Srbiji može svako da radi šta hoće, govori i neverovatna činjenica da radna grupa MUP-a Srbije nije čak ni pozvala Maju Gojković na razgovor zbog ugovora koji je potpisala sa ATP „Vojvodina“, iako je presudom Vrhovnog kasacionog suda ona kao gradonačelnica Novog Sada svesno i s namerom potpisala ugovor štetan po taj grad!

Ćute kao zaliveni!
Pored Maje Gojković, juče smo pokušali da dobijemo komentar i od Igora Mirovića, koji je u vreme potpisivanja ugovora bio na čelu Zavoda za izgradnju, međutim, oni nisu odgovarali na naše pozive i poruke. Ni u Tužilaštvu za organizovani kriminal juče nismo mogli da dobijemo komentar o ovom predmetu.

Iako je „Alo!“ još pre dva dana poslao zahtev MUP-u da nam odgovori šta je utvrđeno u istražnom postupku u predmetu ATP „Vojvodina“, a posebno da li se ispitivala njena eventualna odgovornost, još nismo dobili zvaničan odgovor.
Nezvanično nam je rečeno da je tokom višemesečne istrage ispitano više lica, ali ne i Gojkovićeva.
- Mi smo prikupili svu dokumentaciju, uključujući i ugovor između Grada Novog Sada i ATP „Vojvodina“. Saslušali smo više ljudi, ali ne tadašnju gradonačelnicu pošto smo procenili da bar za sada njeno svedočenje nije potrebno. O predmetu ne možemo da dajemo više detalja sem da je za ovaj posao postojala i saglasnost Skupštine Novog Sada, odnosno njihovih odbornika. Ceo izveštaj smo još sredinom godine prosledili Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal - objašnjava naš izvor iz istrage u policiji.

Miljko Radisavljević

Za sada bez komentara: Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

Na pitanje da li je u ovom slučaju bilo političkih pritisaka s obzirom na to da je Maja Gojković, u vreme kada je istraga završena, već bila potpredsednica SNS-a, oni to odlučno odbacuju.

- Ukoliko se proceni da još neko treba da bude saslušan, uključujući i Maju Gojković, mi ćemo je pozvati da da izjavu. Inače, pravno gledano, ona može biti pozvana na sud u svojstvu svedoka ili osumnjičenog i nakon što tužilaštvo proceni da li ima dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave za ovaj predmet - objašnjava naš sagovornik.

Da smo u Engleskoj, bila bi procesuirana

Dragoljub Đorđević, predsednik advokatske komore Sebije

Dragoljub Đorđević, predsednik advokatske komore Srbije | Foto: FoNet

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević sumnja da će nadležni organi ići do kraja.

- Ovde ne može ništa da nas iznenadi! Poenta kod organizovanog kriminala je da se neko osudi. A gde ste videli da su osuđeni političari i tajkuni? Osuđuju se “čiraši” - priča Đorđević. Na pitanje koliko političke veze mogu uticati da se Maja Gojković izvuče od odgovornosti, on odgovara:
- Ja zaista ne znam detalje ovog predmeta, ali ću vam reći da u Engleskoj, na primer, niko ne bio mogao da bude izuzet iz predmeta, bez obzira na kojem se političkom ili državnom nivou nalazio. A u našoj državi je sve moguće, pa čak i ono što nije normalno - komentariše naš sagovornik.

Poslednji komentari
  • Pera kotlar Vreme: 05.12.2013 21:32h

    Čim se učlanila u SNS abolirana je za sva dela ili nedela, sve što joj se ne sviđa nije se ni desilo, kao i kod ostalih članova.

  • deda Vreme: 05.12.2013 22:26h

    Pa gde si Aleksandre Vucicu ???

  • kojo Vreme: 05.12.2013 22:27h

    Ne uclanjuju se za dzabe u SNS,nego im treba zastita ali se pitam sto ih ovi primaju u svoje redove.

  • AleksandarVeliki Vreme: 06.12.2013 02:27h

    e na ovom slučaju čemo vidti koliko je iskren vapaj prvog podpredsednika vlade za borbu protiv korupcije!!! ako vučićeva bivša radikalna koleginica iz skupštinske sale, tj sadašnja novopečena i napredna, prođe nekažnjeno za ovu korupcionašku aferu - vučiću je mesto na smetlištu istorije...

  • bosanac Vreme: 06.12.2013 06:04h

    Meni srpska politicka scena dodje kao komedija,Citam Kurir ,Blic i Alo novine,ali me jedno za intrigiralo zasto u kuriru nista ne pise o ovom slucaj,nemam nista protiv Kurira ali sam citao vase novine tokom nesretnog rata, nemogu da vjerujem koliko su te novine uz SNS, p to nije moguce.Ni jednu jedinu rijec losu nisu rekli jos protiv SNS-a..sa srecom komsije.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP