Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ROBIJA

Tužilac traži
dve godine zatvora za Dulića!

Autor: Blic | 13.10.2012 - 21:53:00h | Komentara: 21

Tužilac za organizovani kriminal podneo je optužni predlog protiv Olivera Dulića, Zorana Drobnjaka i Nebojše Janjića zbog zloupotrebe službenog položaja, a kako saznaje „Blic”, Miljko Radisavljević tražiće po dve godine bezuslovnog zatvora za osumnjičene jer su omogućili „Nuba investu” da dobije dozvolu za postavljanje optičkih kablova.

Oliver Dulić

Tužilac traži dve godine bezuslovnog zatvora za Dulića | Foto: Milorad Milanković

Istraga se nastavlja, kako saznaje Blic, da bi se proverilo da li su osumnjičeni od Rasta Tomažiča i Patrika Ceglera, vlasnika „Nuba investa” (koje se sada zove „Targo telekom”), uzeli mito.


- Tužilaštvo je predložilo da se nakon održavanja glavnog pretresa i izvođenja dokaza okrivljeni osude na bezuslovne kazne zatvora. Rad na predmetu se nastavlja. Istražujemo da li u delu ima naznaka da je bilo davanja i uzimanja mita. Radimo zajedno s našom policijom, kolegama iz inostranstva, istražujemo tokove novca i verujemo da ćemo uspeti da utvrdimo da li ima još umešanih koji nisu obuhvaćeni optužnim predlogom - kazao je za „Blic” Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal.

Njima se stavlja na teret da su preduzeću „Nuba invest” iz Beograda nezakonito izdali lokacijske dozvole, tehničke uslove, saglasnost i građevinske dozvole i da su to uradili i pored upozorenja zaposlenih u samom Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje i zaposlenih u preduzeću „Putevi Srbije”.
Pored toga u optužnom predlogu terete se da je prilikom odlučivanja o zahtevima „Nuba investa” ovaj investitor bio u povlašćenom položaju jer je od svih drugih investitora zahtevano da pre odlučivanja dostave svu dokumentaciju o planiranju i izgradnji.
Iz slovenačke kompanije „Nuba“ juče su negirali sve optužbe.

Dulić: Hoće ministra iza rešetaka

Bivši ministar Oliver Dulić rekao je za Blic da je podizanje optužnog predloga protiv njega kompromis tužilaštva i izvršne vlasti i to na njegovu štetu. „Mislim da je bilo jasno da je ovaj režim hteo da vidi jednog bivšeg ministra u zatvoru, i mislim da je očigledno pritisak bio toliki da je postupak morao da ode u sledeću fazu. Verujem da je prijava koja je napisana vrlo loše i u kojoj apsolutno nema nikakvih materijalnih dokaza, bila apsolutno za odbacivanje“, rekao je Dulić i dodao da mu je žao što je „popušteno pod pritiskom jednog dela javnosti“ koji je od, kako je ocenio, „besmislene prijave napravio pravi cirkus“.
 

Poslednji komentari
  • buki Vreme: 14.10.2012 05:04h

    Dve godine robije,a posle godinu dana na slobodi.Pa to bi pozeleo svaki Srbin.Robijas godinu dana a ostanu ti milioni evra.Pa zato kod nas raste kriminal.

  • Boban Miletc Bapsi Vreme: 14.10.2012 08:43h

    Мало ли је на ову скупоћу ?!

  • rodja Vreme: 14.10.2012 08:57h

    tolike pare pokrali a samo 2 godine SRAMOTA hocu i ja da budem ministar da pokradem toliki novac i dobrovoljno se javljam da odem u zatvor ne dve nego tri godine.DZABA ceo cirkus oko afera samo da bi se skrenula paznja javnosti sa trgedije u koju nasa zemlja sve vise uranja.DOKLE BRE VISE

  • Mila Vreme: 14.10.2012 09:12h

    Tu ocigledno fali jedinica ispred.

  • alexei Vreme: 14.10.2012 09:40h

    Dulic nije ni prvi ni jedini ministar koji je zlouptrebio svoj polozaj. I iz tog razloga ga treba staviti u zatvor da bi sprecili sledece ministre i sve druge da isto zloupotrebljaju sluzbene polozaje. Istovremeno mu treba ispitati poreklo imovine i oduzeti mu je ako je stecena kriminalo i korupcijom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP