Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USKORO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Tužilaštvo primilo izveštaj o padu helikoptera!

Autor: Beta | 31.03.2015 - 11:25:00h | Komentara: 2

Više javno tužilaštvo u Beogradu primilo je izveštaj vojne komisije o padu helikoptera kod Beograda u kome je 13. marta poginulo sedam osoba i o njemu će obavestiti javnost najkasnije do 3. aprila, saopštilo je danas tužilaštvo.

Mesto pada

Mesto pada | Foto: Tanjug / S. Ilić

"Obaveštavamo vas da je u Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao izveštaj vojne komisije koji će biti analiziran i o kome će tužilaštvo obavestiti javnost u četvrtak, najkasnije u petak, 3. aprila", navodi se u izjavi portparolke Tužilaštva Tatjane Sekulić.
Posle pada vojnog helikoptera 13. marta kod aerodroma u Beogradu i pogibije sedam osoba formirane su dve komisije. Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, saopštila je 18. marta da je završila rad i da je izveštaj podnet zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu. Sadržaj izveštaja nije poznat javnosti.
Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane juče je podnela izveštaj tužilaštvu.
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić juče je rekao da je pročitao i drugi izveštaj i da u njemu "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta.
Vučić je rekao da u izveštaju postoje dve važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprineli nesreći.
Helikopter je u Beograd prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara, a u javnosti se spekulisalo o tome da li je narušen lanac komandovanja u operaciji, kao i o tome zbog čega je helikopter sletao u Beograd uprkos lošim vremenskim uslovima.
Poslednji komentari
  • ccc Vreme: 31.03.2015 15:57h

    kao prvo, to nije avion da ne moze da sleti zbog loseg vremena! zar helikopteri ne slecu i na zgrade ????? ne pravite nas na budale!!!

  • ha Vreme: 31.03.2015 15:59h

    mislim da je ministar odbrane izjavio da to nije u njegovoj nadleznosti, zanima me u cijoj su nadleznosti vojna prevozna sredstva ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP