Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSTUPAK POKRENUT BEZ KRIVIČNE PRIJAVE OŠTEĆENOG LICA

Tužilaštvo proverava Ognjanoviće mimo zakona?!

Autor: A. M. | 09.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 11

I dok Više tužilaštvo u Beogradu podnosi Upravi kriminalističke policije zahteve za prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja kako bi se proverili svi navodi koji su proteklih dana izneti u medijima u vezi sa preostalim novcem koji su donatori uplaćivali za lečenje preminule Tijane Ognjanović, advokat Sava Anđelković ističe da je u ovom konkretnom slučaju tužilaštvo prekoračilo granice svojih ovlašćenja.

Na udaru medija:  Porodica Ognjanović

Na udaru medija: Porodica Ognjanović | Foto: Aleksandar Stanković

- Pitao bih gospodu iz Tužilaštva na osnovu kog zakona su pokrenuli postupak, jer u ovom slučaju nema prijave oštećenog lica na osnovu kog bi se taj postupak vodio. Pošto u ovom slučaju ne postoji krivična prijava oštećenog lica, sve što tužilaštvo radi predstavlja prekoračavanje granice ovlašćenja.

Da budem slikovitiji, zakon kaže da čak i u slučaju silovanja tužilaštvo može da reaguje tek nakon što žrtva podnese prijavu. A u ovom konkretnom slučaju nema tih osnovnih elemenata - navodi Anđelković.
On dodaje da je medijska hajka na roditelje pokojne Tijane nečuvena.

Šta će biti s parama koje su  skupljene za malu Tijanu?

Šta će biti s parama koje su skupljene za malu Tijanu? | Foto: FoNet


- To je tragedija za porodicu, novinarstvo i advokaturu. Dete se nije ni ohladilo, a roditelji su joj se našli na optuženičkoj klupi. Pozivam sve dobronamerne advokate i časne novinare da svi podignemo svoj glas u ime i za račun ove porodice, koja je ovakvim činom duboko uništena - rekao je Anđelković.

Anđelković

Anđelković | Foto: Masanori Jošida


Jelena i Nebojša Ognjanović ni juče nisu odgovarali na naše pozive. Kontaktirali smo i sa Sandrom Kovačić, koja je poslala više od 2.700 mejlova kako bi pomogla roditeljima Tijane Ognjanović da prikupe novac za transplantaciju srca njihove ćerke. U izjavi za “Alo!” ona je istakla da je zgranuta i iznenađena hajkom koja se ovih dana podigla na majku i oca male Tiće.

- Ova akcija krenula je iz najplemenitijih pobuda i neverovatno je kako se ona sada razvija. Ne mogu ništa da kažem dok se ne vidim sa Ognjanovićima, jer trenutno nisam sa njima u kontaktu. Žao mi je deteta koje ne može ni da počiva u miru - istakla je Kovačićeva. Podsetimo, kako je na računima u Komercijalnoj banci, navodno otvorenim na Tijanino ime i ime njene majke Jelene, ostalo 1.665.000 evra, mediji su pokrenuli pitanje zakonske regulative šta će biti s tim novcem.

NBS: Podaci o računu samo ako sud traži


U Narodnoj banci Srbije ističu da su banke u obavezi da prema odredbama Zakona o platnom prometu poštuju tajnost računa ulagača, što se odnosi direktno na stanje u prometu novca.
- Banke su, prema sadašnjim propisima, dužne da podatke o stanju na računima daju samo na osnovu sudskog zahteva ili postupajući prema nalogu poreskog organa ili tužilaštva ako postoji sumnja na zloupotrebu.

Poslednji komentari
  • TANJA Vreme: 09.11.2013 09:24h

    TUZILASTVO POKRECE POSTUPAK PO SLUZBENOJ DUZNOSTI

  • grada Vreme: 09.11.2013 12:40h

    Andjelkovicu, koliki je tvoj deo od sakupljenih para?

  • peral Vreme: 09.11.2013 12:41h

    Sta dirate ove postene ljude.Vidite da se spremaju da pale za Ameriku ,normalno sa novcem.

  • Biljana Vreme: 09.11.2013 12:59h

    da li je hajka na ove ožalošćene roditelje ustvari maska da se ljudstvu skrene pažnja sa afere glasanja na Kosovu, gde je trebalo da pobedi Vučićeva stranka? Sramota bre

  • Karagač Vreme: 09.11.2013 13:19h

    Napadi na Ognjanoviće je zlonamerni istina je na videlo izašla. 405.000 evra u raznim valutama je danas na Tijaninom računu, 1.260.000 evra je danas na dva računa Jelene Ognjanović. Sa svih pomenutih računa, od kako je Tijana 15 jula preminula u Hjustonu nije podignuta ni jedna para osim za Tijaninu sahranu.Pravno gledano Jelenu Ognjanović niišta nije sprečavalo da svakog dana dodje u banku i počisti račun.Ipak to se NIJE dogodilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP