Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POKUŠAJ UBISTVA

Tužilaštvo Republike Srpske primilo izveštaj MUP-a o napadu na Vučića!

Autor: Tanjug | 15.07.2015 - 14:45:00h | Komentara: 0

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske primilo je izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske protiv nepoznatih počinilaca zbog pokušaja ubistva i podstrekavanja na ubistvo srpskog premijera Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima.

Napad na Vučića u Potočarima

Napad na Vučića u Potočarima | Foto: AP

Izveštaj se, kako su preneli banjalučki mediji, odnosi i na ugrožavanje bezbednosti predsednika Slovenije Boruta Pahora na komemoraciji srebreničkim žrtvama.


Primljen je i izvevštaj zbog napada na ovlašćena službena lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti.

Istovremeno, zamenik ministra bezbednosti BiH Mijo Krešić rekao je da ovo ministarstvo nije danas u mogućnosti da da sveobuhvatnu informaciju u vezi sa događajem u Potočarima, za koji je rekao da će imati velike refleksije po ugled BiH.

"Očigledni su propusti u organizaciji, ali ne želimo prejudicirati", rekao je Krešić i najavio da detaljna i tačna pisana informacija o tom događaju Domu naroda biti dostavljena za narednu sednicu.

U međuvremenu, predsedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je ogorčen zbog činjenice da, ni pet dana nakon skandaloznog pokušaja linča premijera Srbije Savet ministara, Tužilaštvo BiH i policijske agencije na nivou BiH nisu učinili ništa kako bi bili pronađeni, uhapšeni i procesuirani organizatori i izvršioci tog gnusnog napada.

Košarac, kako prenose mediji u BiH, upozorava da je vise nego očigledno da organizatori i politički pokrovitelji napada na premijera Vučića sede u vrhu bošnjačke političke elite u Sarajevu i da preko svojih poslušnika u Savetu ministara i Tužilaštvu BiH diriguju razvodnjavanje i zataškavanje celog slučaja, kao i zaštitu grupa ekstremista koje su izvršile napad u Potočarima.

"Nema šanse da bilo šta učini predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je, delujući nezakonito i izvan svojih nadležnosti, zloupotrebio svoju poziciju kako bi, po nalogu Bakira Izetbegovića, sprečio policiju Republike Srpske da u značajnijoj meri zaštiti premijera Vučića", rekao je Košarac koji na odgovornost poziva i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića zbog, kako kaže, njegove slepe odanosti funkcionerima Izetbegovićeve SDA.

On je uveren da ovaj skandal međunarodnih razmera neće dobiti epilog ni u Tužilaštvu BiH, čiji glavni tužilac Goran Salihović, kako kaže, naloge dobija direktno od Bakira Izetbegovića i vrha SDA.

Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović zatražio je od Saveta ministara i Ministarstva bezbednosti BiH informaciju u vezi sa napadom na premijera Vučića.

"Peti je dan od trenutka kad je BiH zadesio događaj koji je zemlju vratio nekoliko koraka unazad. U Srebrenici se, umesto odavanja pijeteta žrtvama i porodicama koje su izgubile najdraže, dogodilo što se nije u ratu dogodilo - da predsednik jedne vlade bude linčovan", rekao je Nović.

On je istakao da do danas u BiH nema zvanične informacije šta se uistinu i kako događalo u Srebrenici, ko je odgovoran za takvo stanje i čiji su propusti doveli do toga.

Neprihvatljivo je, kazao je, da su u protekla četiri dana od napada svi nadležni počeli da "peru ruke", pa sad proizilazi da su političari čisti, a organizacioni odbor komemoracije još čistiji.

"Bojim se da će u BiH nestati sapuna koliko peru ruke od toga šta se dogodilo i ko je odgovoran", rekao je Nović, preneli su mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP