Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PO TREĆI PUT

Tužilaštvo za organizovani kriminal: Podignuta optužnica protiv Olivera Dulića!

Autor: Tanjug | 20.11.2014 - 18:11:00h | Komentara: 2

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg ministra za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića, njegovog tadašnjeg saradnika Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, direktora "Puteva Srbije", nakon dopunjene istrage o zloupotrebama prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću "Nuba invest".

Blizak prijatelj: Oliver Dulić

Oliver Dulić | Foto: Aleksandar Stanković

Postoji opravdana sumnja da su Dulić, Janjić i Drobnjak prilikom izdavanja lokacijskih i gradjevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara, smatra tužilaštvo.

Na taj način su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ovo je treća optužnica u tom slučaju.

Postupajući po naredbi Specijalnog suda u Beogradu, u toku dopune istrage sprovedene su sve naložene istražne radnje - pribavljeni su pravni akti državnih organa, javnih i lokalnih preduzeća sa cele teritorije Srbije preko kojih prelazi mreža optičkih kablova, a kojima je uredjena obaveza i visina naknade za izdavanje urbanističko tehničke dokumentacije.

Obavljeno je ekonomsko finansijsko veštačenje u cilju utvrdjivanja visine pribavljene imovinske koristi po osnovu izbegavanja plaćanja naknada za izdavanje urbanističke dokumentacije i ispitana su u svojstvu svedoka sva lica na koja je sud ukazao, napominje tužilaštvo.

Specijalni sud je u aprilu vratio na dopunu istrage optužnicu protiv Dulića i ostalih.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sredinom marta ove godine posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine i nju je potvrdilo veće Specijalnog suda, medjutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje, nakon čega je Specijalni sud doneo odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.
Poslednji komentari
  • naca Vreme: 20.11.2014 22:47h

    Ma Oki je bio tako "posten"....

  • djuvegija Vreme: 21.11.2014 20:08h

    dosta bre optužnica. gde su presude?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP