Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMA PRAVDE ZA GOLUBOVIĆE IZ SOKOBANJE

Tužili SFRJ, još čekaju na presudu!

Autor: B92 | 02.01.2014 - 17:04:00h | Komentara: 1

Tri generacije porodice Golubović iz Sokobanje više od pola veka bore se kako bi im bila isplaćena odšteta jer im je 1962. godine oduzeto imanje.

čekić

Od tada počinje i sudski spor koji je vodio pokojni deda Zorana Golubovića, zatim njegov otac a danas sam Zoran bije bitku da pravda izadje na videlo.
Kada je pokojni deda Zorana Golubovića iz Sokobanje davne 1962. godine započeo sudski spor za naknadu štete protiv tadašnje SFRJ jer mu je bez ikakvog pravnog postupka oduzeto zemljište u Sokobanji, nije mogao ni da sanja da će njegovi potomci i dan danas posle 53 godine voditi istu pravnu bitku.
Za tih pet decenija, kaže Zoran, ne mogu se pobrojati tužbe i podnesci, koje su pravni zastupnici porodice Golubović podnosili, a koji su prihvatani ili odbacivani kao i mnogobrojne presude koje su donošene ili obarane u zavisnosti od nadležnosti sudova.
Petar Zdravković, advokat porodice Golubović, kaže da u svojoj 35-godišnjoj praksi nikada nije čuo da sudski spor može da traje 53 godine.
Ipak, čini se da za Goluboviće važin ona da je "pravda spora, ali dostižna".
Odlukom apelacionog suda iz 2012. godine naloženo je osnovnom sudu u Sokobanji da se odredi veštak, kako bi se procenila vrednost i potom i utvrdila visina naknade koja bi bila isplacena porodici Golubović.
U osnovnom sudu u Sokobanji pred kojim se vodi ova maratonska parnica, nisu želeli da komentarišu kako je moguću i zbog čega postupak za naknadu štete traje čitave 53 godine.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 02.01.2014 19:38h

    Mukice...Zorane,jel imas ti naslednika.../za svaki slucaj..DALEKO BILO/..Znas li ti kad taj vestak ustanovi,sta ustanovi, da DRUGA strano moze i obicno se na to ZALI..i tako u krug....bas mi te je ISKRENO ZAO. Pa ZAKON O RESTITUCIJI i nije izglasavan DA BI LOPOVI MOGLI UZIVATI TEKOVINE NJIHOVOG LOPOVLUKA...I sad kad je poceo da KAO zazivljva drzava/znaci SVI MI-NAROD,moramo najcesce finansijski da vracamo NECIJI TUDJI LOPOVLIK,umesto da TI LOPOVI,KOJI DANAS UZIVAJU ILI SU DO NEDAVNO UZIVALI,PA PRODALI/TUDJE/ I OBOGATILI SE-SVE TO DA VRATE I DA IDU U BUVARU

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP