Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODBOR ZA KULTURU RASPRAVLJA O SVOM ČLANU

Tužio novinara zbog Vesića!?

Autor: M. K. | 10.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Ne samo što je Milorad Cvetanović narodni poslanik i naprednjak, a na osnovu čije prijave je novinar RTV „Mladenovac“ Dragan Nikolić priveden na informativni razgovor u policiju, već je još strašnije što je reč i o članu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje! Očekuje se da privođenje novinara uskoro bude jedna od tema na sednici Odbora, čiji je upravo Cvetanović član.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: FoNet Dragan Antonić

Nikolić je priveden na informativni razgovor u policiju zbog prenetog komentara na Fejsbuku, a po prijavi Cvetanovića, koji je to navodno učinio u svojstvu građanina. Novinar RTV „Mladenovac“ nedavno je izjavio da je Cvetanović podneo prijavu protiv njega zbog „nanošenja štete i kvarenja ugleda visokih funkcionera Srpske napredne stranke“.


- Nisam jedini, tu su još Violeta Jovanović i Aćim Slavković iz Sopota, koji su učestvovali (u raspravi) na društvenoj mrežu Fejsbuk, na stranici „Za bolji Mladenovac“ - izjavio je nedavno Nikolić. On tvrdi da je priveden zato što je preneo jedan pasus iz teksta novinara Aleksandra Bećića sa portala „Kolumnista“, u kojem je kritikovan gradski menadžer Beograda Goran Vesić, koji je nedavno izjavio da su građani koji su evakuisani zbog poplava iz Obrenovca načinili štetu u beogradskim hotelima od oko 100.000 evra. Privođenje novinara na informativni razgovor u policiju osudila su novinarska udruženja u Srbiji, a juče i Evropska federacija novinara (EFJ).

Dragan Nikolić i Violeta Jovanović

Dragan Nikolić i Violeta Jovanović


- Proizvoljno privođenje i ispitivanje profesionalnog novinara pokazuje pogoršanje medijskih sloboda u Srbiji i sve veći politički pritisak sa kojim se suočavaju novinari - navodi se u saopštenju EFJ povodom privođenja Nikolića na informativni razgovor. Na informativnom razgovoru u policiji bila je i Violeta Jovanović, jer je tražila da joj Cvetanović isplati zaostala dugovanja, dok je na crno radila u njegovom lokalu.

- Jednom prilikom sam na RTS-u videla snimak Milorada Cvetanovića, koji je govorio o borbi protiv sive ekonomije. Ja sam radila kod njega u piceriji, i napisala sam na svom privatnom Fejsbuk profilu kako očekujem da će u tom slučaju i meni biti isplaćena zaostala dugovanja - rekla je Violeta za „dnevno.rs“ . Ona je, kako kaže, doživljavala neprijatnosti i pretnje nakon što je objavila status u kome se osvrnula na svoj rad na crno u kafiću čiji je vlasnik pomenuti Milorad Cvetanović:

- Inboks mog profila na Fejsbuku je pun pretnji i uvreda... Užasnuta sam i uplašena, a pored svega sam i samohrana majka troje dece. Mogu samo da kažem da se na mom primeru opovrgava svaka tvrdnja sadašnje vlasti da represije i cenzure nema - zaključila je rezignirano.

Cvetanović se poziva na Ustav

Milorad Cvetanović juče nije želeo da komentariše privođenje na osnovu njegove prijave navodeći da su istražne radnje u toku i da ne želi da „ometa procesni postupak“.
- Apsolutno sam protiv svake cenzure i mešanja u rad medija, ali sam takođe, u biti, za stajanje iza svake izgovorene ili napisane reči od strane novinara ili bilo koga drugog, jer je Ustavom zagarantovano pravo svakog čoveka na odbranu ličnog integiteta. Takođe, smatram da je u vremenu vanredne sitacije svako iznošenje neistina i vređanje ličnosti na najvišim rukovodećim položajima u državi krajnje neprimereno i može dovesti, u najmanju ruku, do izazivanja panike u narodu - kaže za „Alo!“ Cvetanović.

Poslednji komentari
  • Hajrudin Vreme: 10.06.2014 08:22h

    mala GRESKA ..!! gradjani Obrenovca nisu EVAKUISANI,.nego SPASAVANI..!! u svakoj enciklpediji imate definicije reci.! Spostovanjem OBRENOVAC

  • milos Vreme: 10.06.2014 08:34h

    Naprednjacima bi svasta rekao, ali znam da to ne mozete da prenesete. Jedino mi je krivo sto oni imaju mozak MEGATRENDA, pa nece ukapirati poruku!

  • sevap Vreme: 10.06.2014 09:01h

    Milosevic je bio sitna riba

  • Селтерс Vreme: 10.06.2014 12:59h

    Одавно овакву глупост нисам прочитао: ...smatram da je u vremenu vanredne sitacije svako iznošenje neistina i vređanje ličnosti na najvišim rukovodećim položajima u državi krajnje neprimereno i može dovesti, u najmanju ruku, do izazivanja panike u narodu - kaže za „Alo!“ Cvetanović. А ви из СНС, ослобађаjте се оваквих људи, не брукаjте се!

  • mladenovcanin Vreme: 10.06.2014 13:21h

    Novinar sa srednjom skolom, bivsi predsednik OO DS Mladenovac ..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP