Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVILA

Tužiteljka Bamije: Tužiću Euleks!

Autor: Tanjug | 06.12.2014 - 20:12:00h | Komentara: 0

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamije najavila je večeras u intervjuu TV Kohavizion da će tužiti Euleks zbog ucena i onemogućavanja da obavlja posao tužitelja.

Marija Bamijeh

Marija Bamije | Foto: euleks

Bamije je, kako su preneli prištinski mediji, dodala i da je sadašnji šef Euleksa pokušao da onemogući istragu protiv Frančceska Florija, bivšeg predsednika skupštine sudija Euleksa, ali je istraga, ipak počela, zbog pritiska javnosti.
Bamije je navela i da joj je njena vlada (britanska) savetovala da na Kosovo ne ide iz bezbednosnih razloga, kako ne bi "ugrozila sebe i svoje saradnike".
Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamije predala je Evropskoj kancelariji za borbu protiv pronevera i korupcije (OLAF) više od 40 strana dokaza o kršenju zakona u Euleksu, nazvavši menadment misije "mafijaškim," objavio je sredinom novembra prištinski list "Koha Ditore."
U žalbi iz septembra 2014. godine, Bamije je do detalja opisala nepravilnosti uključujući sumnje povodom umešanosti Frančeska Florija i glavne tužiteljke Jaroslave Novotne u korupciju u slučaju Iljira Tolaja.
Ona je u toj žalbi podsetila zvaničnike EU da ima 30 godina iskustva kao pravnica i 18 kao tužiteljka koja je "dobila mnoge osetljive i velike slučajeve na Kosovu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP