Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REDOVNA KONTROLA

U Beogradu je voda zadovoljavajućeg kvaliteta!

Autor: R. K. | 15.05.2014 - 12:15:00h | Komentara: 0

Voda koju Beograđani piju je zadovoljavajućeg kvaliteta i potpuno je bezbedna za piće, uprkos vanrednoj situaciji zbog kiša i poplavnog talasa, rekao je za "Alo.rs" dr Slobodan Tošović, direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Voda

Voda

- U Beogradu se svakodnevno proverava kvalitet vode, a uzorci su uzeti i danas. Nekoliko ekipa svakodnevno iz različitih delova grada uzima uzorke. Voda je za sada potpuno bezbedna, a mi ćemo i ubuduće pratiti dalji razvoj situacije... – kaže dr Tošović.

Međutim, nije svuda tako. Institut za javno zdravlje Srbije apelovao je na građane u ugroženim područjima da zamućenu vodu i vodu koja je promenila boju ne koriste ni za piće, kao ni za pripremanje hrane i ličnu higijenu, već da se u toj situaciji snabdevaju vodom iz cisterni.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da se zbog poplavnog talasa preduzimaju sve neophodne higijensko-epidemiološke mere i da je pooštren nadzor nad crevnim zaraznim bolestima.

- Preduzimaju se sve neophodne higijensko-epidemiološke mere u cilju sprečavanja posledica izazvanih poplavama. Pooštren je nadzor nad crevnim zaraznim bolestima, posebno u objektima kolektivne ishrane, kao i nadzor nad radom zdravstvenih ustanova i kontrola obaveznog prijavljivanja zaraznih bolesti. Pooštren je i nadzor nad vodosnabdevanjem, a obavlja se redovno uzorkovanje i bakteriološko i fizičko-hemijsko ispitivanje uzoraka vode u cilju pojačane kontrole zdravstvene ispravnosti vode sa ugroženih izvorišta i bunara – navedeno je u saopštenju "Batuta".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP