Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ NIJE GOTOVO

U Grockoj na oprezu zbog poplavnog talasa

Autor: D. Ćuruvija | 24.05.2014 - 17:05:00h | Komentara: 0

Dunav je od juče pao za pet centimetara u Grockoj, ali su u ovom mestu svi još uvek na oprezu, rekao je danas za Alo.rs Predrag Janković Zmaj, predsednik Nautičkog kluba u Grockoj.

Grocka

Potopljeno šetališe u marini Grocka | D. Ćuruvija

- Ovo je dobra vest, tako da možemo posle 11 napornih dana svi malo da predahnemo. Po nekim najavama, očekuje nas još jedan blaži talas iz Mađarske i nadamo se da će sve proći kako treba. Uvek treba biti na oprezu - precizirao je Janković za Grocka info portal.

Grocka

Ipak, u samoj marini u Grockoj, Dunav je umesto uobičajenih kilometar i sedamsto metara sada širok čak dva kilometra, rekao je za portal Alo.rs Rade Avramović, vlasnik poznatog restorana "Afrika" u tom mestu. Avramoviću je Dunav poplavio podrum restorana, koji je otvorio naš proslavljeni glumac Pavle Vujisić. Avramović je sada u pripravnosti, ali se nada da jak vodeni talas neće stići do Grocke.

Jasmina Mandić

Jasmina Mandić, zamenica predsednika opštine Grocka

 
Jasmina Mandić, zamenica predsednika opštine Grocka, izjavila je danas za Alo.rs da je na području opštine Grocka poplavljeno oko 150 kuća, ali da to nije konačna brojka. Ona je istakla da stručne ekipe ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju od jutros rade dezinfekciju i asanaciju terena u Begaljici, Umčarima, Boleču i delovima i Kaluđerice.

Grocka

Rade Avramović, vlasnik restorana "Afrika" u Grockoj

Prema njenim rečima, u poplavljenim područjima su se sada pojavile zmije, pacovi i druge štetočine. Mandićeva je navela da je 250 osoba iz Obrenovca, kojima su poplavljene kuće smeštene kod rođaka i prijatelja na teritoriji opštine Grocka i apelovala da je ugroženima potrebna pomoć u hrani i higijenskim sredstvima.
- U zgradi opštine Grocka može da se dostavi potrebna pomoć, a pripadnici policijske stanice Grocka su se odrekli svojih obroka u korist ugroženih- izjavila je Mandićeva za Alo.rs.

Ona je precizirala da su dodatan problem stvorila klizišta u Grockoj, u blizini vile Gavrilović, gde je su srušene tri kuće, kao i da su dve porodice iz naselja Brđani u Begaljici ostale bez krova nad glavom iz istog razloga.
- Među njima je destoro dece i oni su trenutno smešteni kod rođaka i prijatelja. Oni očekuju pomoć od države u gradnji kuća- kazala je zamenica predsednika opštine Grocka.

Štаb zа vаnredne situаcije opštine Grockа pozivа sve poljoprivrednike sа teritorije te opštine koji su pretrpeli štetu nа usevimа i voćnjаcimа izаzvаnu od nedаvnih poplаvа dа se jаve u prostorije svojih mesnih zаjednicа kаko bi bili evidentirаni, nаkon čegа će formirаnа komisijа zа procenu štete izаći nа teren. Zа detаljnije informаcije može se kontаktirаti predsednik komisije Rаtko Bаrović na telefon 066/8062083.

Kako Grocka Info Portal saznaje, žene Begaljice uputile su se jutros u Krupanj da daju svoj doprinos i pomognu stanovništvu koje je ugroženo u toj opštini. One trenutno kuvaju hranu za 450 akcijaša, a pored toga hrana se deli i po kućama najugroženijem stanovništvu. Žene Begaljice su nakon pomoći koju su pružile ugroženom stanovništvu na teritoriji opštine Grocka nastavile da pomažu i drugim mestima.

Miroljub Radojević Trale iz JP Vodovod i kаnаlizаcijа Grockа izjavio je da njihovo preduzeće radi u stanju povišene pripravnosti i da su njihove ekipe radile na postavljanju bedema u Vinči, Ritopeku i Grockoj, kao i otklanjanju posledica od poplave.
- Sve probleme smo brzo rešavali, jedino imamo problem sa vodosnabdevanjem naselja Boleč, jer je jedan od bunara tokom poplava bio potopljen i još uvek je van upotrebe -rekao je za Alo.rs Radojević.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP