Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTVRĐENO PISANJE „ALO!“

U Kamenici inostrane pacijente ubacivali preko reda na zračenje

Autor: | 23.02.2013 - 07:30:00h | Komentara: 0

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv Dušana Jovanovića, direktora Instituta za onkologiju Vojvodine, zbog sukoba interesa, piše portal “pištaljka.”

Institut za onkologiju

Institut za onkologiju | Foto: A. Kamasi

U obaveštenju koje je Jovanoviću poslala Tatjana Babić, direktorka Agencije, navodi se da je postupak pokrenut na osnovu prijave i po službenoj dužnosti i postoji sumnja da je Jovanović prekršio zakon time što je omogućio da se na Institutu organizuje dopunski rad i da se preko reda na liste čekanja za zračnu terapiju ubacuju strani državljani na štetu srpskih osiguranika. Jovanoviću je obaveštenje direktorka poslala 13. februara, a on ima rok od 15 dana da se izjasni o činjenicama koje ga terete i da dostavi dokaze za svoje tvrdnje, navodi “pištaljka.rs”. Podsetimo, “Alo!” je još u julu 2010. godine upozorio javnost na apele udruženja pacijenata da se u Kamenici inostrani pacijenti leče na štetu domaćih. “Alo!” je tada otkrio i da je Ministarstvo zdravlja odobrilo Institutu za onkologiju Vojvodine da zračnom terapijom leči inostrane osiguranike zbog međudržavnog sporazuma i dogovora čelnika Srbije i Republike Srpske, što je dovelo do toga da 450 građana Srbije ne dođe na red na radioterapiju, a trećina umre! Uzbunjivač dr Bojana Bokorov pre tri godine upozorila je nadležno Ministarstvo zdravlja i javnost da se na Institutu za onkologiju Vojvodine trguje listama čekanja na zračenje. Ona zbog toga i dalje trpi odmazdu svojih nadređenih, a prošle godine je ostala i bez posla na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.


Udruženje za zaštitu prava pacijenata “Pravo na zdravlje“, koje je objavilo obaveštenje Agencije, saopštilo je da je posle četiri godine “dobrog izvoznog posla“ koji su životima platili pacijenti Srbije “ovo prvi put da neka državna institucija bez uvijanja konstatuje realnost“. “Želimo da verujemo da će žrtve napokon dobiti pravno zadovoljenje i da se ovakve necivilizacijske afere više neće ponoviti“, navelo je „Pravo na zdravlje“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP