Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČUČI PRETE STRELJANJEM?

U kameru ispričao sve o optužbama za atentat (VIDEO)

Autor: pravda.rs | 22.03.2015 - 00:06:00h | Komentara: 2

Srpski dobrovoljci, Radomir Počuča i Vladimir Stanić, koji su u Donjecku uhapšeni pod optužbom da su planirali atentat na dvojicu Srba, dali su izjavu u kamere. Stanić je rekao da je izvesni Gerovac naručio ubistvo Dejana Berića i još jednog Srbina.

Počuča i Stanić

Počuča i Stanić | Foto: Screenshot "You tube"

- Došao sam u Rusiju, odnosno sa još pet momaka, sa pričom Gorana Gerovca da sklonimo Dejana Berića, odnosno Dekija Snajpera i kapetana Srpskog husarskog puka, rekao je Stanić.
Na pitanje Dejana Berića šta je mislio pod tim „skloniti“, Stanić je odgovorio da je trebalo da ih likvidiraju neki momci, da bi oni preuzeli puk.
Stanić optužuje Gerovca za laž i manipulaciju i govori kako je samo on taj koji je tražio od njih likvidaciju dvojice Srba i niko drugi. Potom je ispričao da je zadnje dve godine živeo u Francuskoj, odakle je u Ukrajinu doputovao sa falsifikovanim srpskim pasošem.
Stanić je rekao da se kaje i da mu je žao, a porodici i prijateljima je poručio da je živ, zdrav i da im ništa ne fali, da ne brinu.
Radomir Počuča je na snimku rekao da želi da se objave svi dokazi o njegovom hapšenju i da je došao u DNR sa časnim namerama. Zatim je ispričao hronologiju od njegovog dolaska u jedinicu Francuza srpskog porekla, Nikole Perovića, pa do napuštanja iste i stvaranja tzv. Srpskog husarskog puka.
Počuča je ispričao hronologiju nastanka tzv. Srpskog husarskog puka, da su bili u sastavu „Oplota“, da je vladala nedisciplina i samovoljno napuštanje položaja. Dodao je i da je većina ljudi bila bez borbenog iskustva.
Pričao je i o svom odnosu sa Gerovcem i još jednom ponovio da očekuje suđenje na osnovu dokaza.
Na videu se vidi i snajperista Dejan Berić koji im postavlja pitanja. Berić je u jednom trenutku rekao Počuči da će biti streljan ako mu bude suđeno na osnovu dokaza i dodaje da postoje brojne izjave protiv Počuče.
Počuča je rekao da je pre hapšenja planirao da ode iz Novorusije razočaran svađama među Srbima.Rekao je da je kriv samo zbog toga što je verovao ljudima na reč i nizašta više. Zatim dodaje da je pretnje protiv Srbina Dejana Vujića izneo u afektu, ali da nije planirao da ga napadne.
Prema njegovim tvrdnjama komandant njihove grupe je bio izvesni Dragon čije je uklanjanje Gerovac naručio. Prema Počučinom tumačenju samo je trebalo da kažu Dragonu da je smenjen i da preuzimaju jedinicu.Počuča je odbacio prvobitnu izjavu Stanića da je naređena bilo čija likvidacija.

Poslednji komentari
  • ZoranStockholm Vreme: 22.03.2015 01:06h

    Stvarno ste jadni pravite cirkus i brukate se.

  • laznipatriota Vreme: 22.03.2015 01:49h

    Toliko o postenju ratovanju patriotizmu,a sad peva mali kao Vesna Zmijanac!!! hahhahhaha hhahhahha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP