Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BEZ INCIDENATA

U Ljubljani održana Parada ponosa!

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 11:18:00h | Komentara: 0

Paradu ponosa u Ljubljani, već 15. po redu, obeležio je rekordni broj učesnika, a protekla je u mirnoj i opuštenoj atmosferi, objavili su danas slovenački mediji.

Gej zastava

Foto: Profimedia

Okupljene, kojih je bilo više od hiljadu, sinoć je pozdravio i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, koji je izjavio da čeka trenutak kad će u ljubljanskom Starom gradu moći da venča prvi istopolni par, preneo je sajt "Večer".

Slovenački parlament je početkom marta usvojio zakon o braku i porodičnim odnosima, koji izjednačuje prava heteroseksualnih i homoseksualnih parova.
Koalicija za decu je tražila da se o tom novom zakonu na referendumu izjasne i gradjani, ali je Narodna skupština odbila taj zahtev, pa se Koalicija obratila Ustavnom sudu, čija odluka još nije poznata.

Učesnicima Parade ponosa u Ljubljani su se obratile registrovane partnerke Jedrt Maležič i Andreja Lapuh Maležič, koje očekuju dete.

One su istakle da njihovo dete na svet dolazi u vreme kad o njegovim pravima odlučuju drugi, pa je aktivna gradjanska borba sve što ima na raspolaganju.

Ovogodišnja Parada je održana pod sloganom "Na Prajd sa porodicom", a njoj je i prisustvovao veliki broj porodica, kao i mnogi roditelji sa svojom homoseksualnom decom, navode slovenački mediji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP