Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVI NA VAZDUH!

U nedelju Dan pešačenja u Beogradu

Autor: Tanjug | 19.03.2015 - 13:33:00h | Komentara: 0

Planinarski savez Srbije u nedelju 22. marta organizuje akciju "Dan pešačenja u Beogradu", a za građane je pripremljeno sedam staza u različitim krajevima grada dužine od tri do osam kilometara.

Šetnja Pešačenje

Šetnje moraju da nam postanu navika | Foto: Profimedia

Cilj akcije je podizanje svesti o značenju pešačenja za zdravlje ali i namera da ovaj vid rekreacije postane navika. Polazak na svim stazama je u 10.00 sati.


Staze su lake, pristupačne i obeležene, a gradjani će moći da ih koriste na Avali, Košutnjaku u Miljakovačkoj i Bojčinskoj šumi, Jajincima, Kumodražu, od Zemuna preko mosta Mihajlo Pupun do Borče, od Vinče do Ritopeka.


Do svakog polazišta na pešačenje će voziti autobusi i tramvaji Gradskog prevoza, a na početku svake staze građane koji žele da pešače čekaju vodiči - planinari.


Pešačima se preporučuje udobna odeća prilagođena vremenskim prilikama, jakna, sportska terenska obuća, svakako treba poneti vodu i slatkiše, saopštila je Turistička organizacija Srbije.


Planinarski savez Srbije pokrenuo je program razvoja zdravog načina života u Srbiji kroz rekreativno-sportsku disciplinu - pešačenje jer je poznato da se građani Srbije nedovoljno bave rekreacijom, ali i kretanjem uopšte.


Akciju pešačenja podržali su: Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd- Sekretarijati - za sport i omladinu, za zaštitu životne sredine, za informisanje, za privredu, za obrazovanje, JP "Srbijašume, ŠG "Beograd, JP "Zelenilo, Planinarski klubovi i društva:Pobeda, Železničar; Balkan, Kopaonik, Josif Pančić, PTT, Dunav, Avala.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP