Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ELEKTROPRIVREDA SRBIJE

U nedelju ističe rok za otpis dugova za struju

Autor: S. Đ. | 28.03.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

Uporedo sa približavanjem 31. marta, kada ističe rok za sklapanje sporazuma o reprogramu dugovanja za struju i otpisu kamata obračunatih samo u toku 2012. godine, sve su češće žalbe dužnika da im elektrodistribucije opstruišu pravo korišćenja ove pogodnosti da se oslobode dugova.

Građani tvrde da elektrodistribucije  opstruišu vladinu odluku

Građani tvrde da elektrodistribucije opstruišu vladinu odluku | Foto: Beta

Tako i čitalac našeg lista iz Beograda upozorava da mu nije dozvoljeno da dugovanja umanjena za kamatu otplati odjednom, dok čitateljka iz Vojvodine negoduje što joj reprogram duga nije omogućen pošto je zbog svojih dugova već tužena.

Elektroprivreda Srbije je još ranije saopštila da utužene neplatiše nemaju pravo na otpis kamata, dok iz „Elektrodistribucije“ Beograd (EDB) podsećaju da potrošači treba da potpišu sporazum o reprogramu dugovanja da bi iskoristili pravo na otpis kamate.


- Da bi to potpisali, potrebno je da prvo namire sve račune za utrošenu struju u ovoj godini. Nakon toga, imaju pravo da isplate dugovanja ili na rate ili u celosti bez obračunate kamate za 2012. godinu - objašnjava za „Alo!“ Sandra Alagić, portparol EDB-a.

Mogućnost otpisa kamata na dugovanje za 2012. godinu, međutim, ne mogu da iskoriste ni vlasnici stanova koji zbog raznih imovinsko-pravnih odnosa nisu preneli brojila na svoje ime. Naime, sporazum o reprogramu dugovanja uz otpis kamate za prošlu godinu mogu da potpišu samo vlasnici brojila, pa oni građani koji su vlasnici stanova, ali im račun za struju stiže na drugo ime, ne mogu da izmire svoja dugovanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP