Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GREŠKA U KALENDARU

U Nišu Veliki petak pada na subotu

Autor: Južne vesti | 30.12.2014 - 15:48:00h | Komentara: 2

U tradicionalnom kalendaru Opštine Palilula, kojim se sedam godina zaredom promovišu najbolji đaci i studenti iz ove opštine, 2015. godina predstavljena je tako da je Uskrs u ponedeljak, Badnji dan 4, a Božić 5. januara. U Opštini kažu da je pogrešila štamparija.

Kalendar

Kalendar s greškom | Foto: Južne Vesti

Novi kalendari se već uveliko dele saradnicima i prijateljima jedne od centralnih niških opština.
Iako se sve to radi u svečarskoj atmosferi, greške nisu izostale. Tako je 4. januar označen crvenim slovom kao Badnji dan, a logično - Božić je odmah narednog 5. januara, pišu "Južne vesti".
Veliki petak "pada" u četvrtak 18. aprila, dok je Uskrs koji je tradicionalno nedeljom, u kalendaru Palilule, "pomeren" za ponedeljak.
Kako kaže predsednik Opštine Palilula Boban Džunić, on nije upoznat sa ovom greškom, ali razgovaraće sa saradnicima zaduženim za kalendare da se greške otklone.
Zaista to nisam primetio. Ako je to baš udarna vest... Za neku tehničku grešku tražićemo ispravku od firme koja je to radila - rekao je Džunić.
Kasnije se redakciji "Južnih vesti" javio i Dragan Vidojković, portparol Opštine koji je pojasnio da je greška kasno uočena.
- Mi smo uočili to na sam dan uručenja kalendara. Do poslednjeg trenutka su to radili i to je greška u štampariji. Oni rade taj deo. Mi smo dali slike najboljih učenika i kako da ide njihov raspored po mesecima. Intervencija će biti ta da ukažemo na grešku i ispravimo je - rekao je Vidojković.
On je pojasnio da će nakon ispravke novi kalendari biti poslati, pre svega, školama na teritoriji Opštine, ali i određenim institucijama i saradnicima Palilule.
Poslednji komentari
  • Novembar Vreme: 30.12.2014 16:50h

    Ako jedan obican kalendar ne umete da napravite kako cete sa Slozenom Drzavom da izadjete na kraj,_ NIKAKO??? Nisu proveravali a vec dele kao poklon, moglo je u kaendaru da bude karta velike albanije Ha .A sta bi tek nasli razlog.

  • gacikus Vreme: 30.12.2014 17:20h

    a g-din potparol ko muva bez glavu -pa valjda se proverava pre stampanja gledajte gospodine sta vam nude posto vas to ne zanima onda skoliko para toliko i zezanja , cuj funkcija potparol pa gledaj bre

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP