Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEKA IM JE VEČNA SLAVA!

U Novom Pazaru komemoracija poginulim zdravstvenim radnicima

Autor: Tanjug | 15.03.2015 - 15:22:00h | Komentara: 0

U Novom Pazaru danas je u prisustvu porodica i prijatelja održana komemoracija dvojici zdravstvenih radnika Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću koji su nastradali prilikom pada vojnog helikoptera koji je prevozio životno ugroženu bebu u Beograd.

Dževad Ljajić

Dževad Ljajić | Foto: facebook

Komemoracija u Zdravstvenom centru Novi Pazar počela je odavanjem pošte minutom ćutanja doktoru Dževadu Ljajiću i anesteziologu Miroslavu Mići Veselinoviću.


Na komemoraciji su govorili predstavnici Srpskog lekarskog društva, kolege iz Zdravstvenog centra, kao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je istakao da će se Novopazarci zauvek sećati svojih prijatelja, a ne samo tokom trodnevne žalosti u tom gradu.

"Mi smo obećali da ćemo brinuti o porodicama naših prijatelja...i to ćemo i učiniti", poručio je Mahmutović i naglasio da su pripadnici Vojske Srbije, koji su poginuli u helikopteru, samim gestom spašavanja jedne bebe pokazali da su veliki ljudi.

Opraštajući se od natradalih kolega i prijatelja, direktor Zdravstvenog centra Mirsad Djerleka rekao je da je današnji dan možda najteži dan u njegovoj profesionalnoj karijeri, ističući da su i Miroslav i Dževad dali veliki doprinos razvoju novopazarskog Zdravstvenog centra.

Djerlek je istakao da je reč o divnim ljudima, koji su spasili na stotine života, radeći svoj humani i ozbiljni posao i poručio njihovim roditeljima da su njihovi sinovi pravi heroji.

Miroslav Veselinović

Miroslav Veselinović | Foto: facebook

Dženaza za poginulog Dževada Ljajića održana je u podne u džamiji u naselju Parice. Ljajić će biti sahranjen u Dugoj Poljani, posle 15.00 sati.
Nastradali Milan Mićo Veselinović biće sahranjen na groblju u naselju Lukare, nadomak Novog Pazara.

Helikopter Mi17 srušio se u petak 22.30 časova u blizini aerodroma Nikola Tesla", pri čemu je poginulo sedam osoba. U toj tragediji živote su izgubili piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan DJukarić, mehaničari letači zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba porodice Ademović iz Novog Pazara.

Posada helikoptera pošla je u spasavanje bebe koja se nalazila u sanitetskom vozilu, blokiranom zbog odrona na Ibarskoj magistrali kod Raške.
Sleteli su u kasarni u Raškoj, gde se vozilo sa bebom u inkubatoru ipak probilo nakon što je delimično raskrčen put. U Mi-17, u pratnji lekara Ljajića i anestetičara Veselinovića, uneta je beba u inkubatoru, sa sve manjim zalihama kiseonika. Poleteli su prema Beogradu, gde je u Institutu za majku i dete trebalo zbrinuti dete. U medjuvremenu, došlo je do pogoršanja vremenskih uslova. Letelica se srušila u blizini beogradskog civilnog aerodroma

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP