Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONAČNO DOBRE VESTI

U regionu jeftiniji roming od jula!

Autor: I. Žigić | 04.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Srpski korisnici mobilne telefonije konačno mogu da odahnu kada su u susednim državama i ne brinu se da će im po povratku kući stići papreni računi za telefon. Naime, sporazum o nižim cenama rominga između Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH, počeće sa primenom krajem juna, potvrdilo je crnogorsko Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Cena poziva biće 0,29 evra (34,8 dinara) po minutu

Cena poziva biće 0,29 evra (34,8 dinara) po minutu

Maksimalna cena poziva u romingu od 30. juna biće 0,29 evra (34,8 dinara) po minutu za odlazeće i 0,08 evra (9,6 dinara) po minutu za dolazne pozive. Srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić podseća da će se snižavanje cena rominga nastaviti i naredne tri godine.


- Treba još da se utvrdi tačna dinamika snižavanja cena, ali s obzirom na to da su se sve zemlje složile oko pojeftinjenja, neće biti problema - poručio je Ljajić za „Alo!“. Da će primena ovog sporazuma zaista doneti značajno niže cene rominga, ocenjuje i stručnjak Danilo Cvetićanin.

- Ovo je svakako dobra vest za sve korisnike mobilne telefonije jer će komunikacija iz tri zemlje u regionu biti osetno jeftinija. Iako već sada naši operateri imaju dobre ponude s novim cenovnicima to će biti značajno jeftinije - kaže Cvetićanin. Inače, sporazum o sniženju cena rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama potpisali su krajem septembra 2014. predstavnici Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP