Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MOŽE IM SE

U Srbiji 9.000 funkcionera nije prijavilo imovinu

Autor: Beta | 20.03.2014 - 16:31:00h | Komentara: 0

Od skoro 35.000 državnih funkcionera u Srbiji čak 9.000 ili svaki četvrti nije prijavilo imovinu, izjavio je danas pomoćnik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Dragomir Trninić.

Agencija za borbu protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije

 - Zbog toga smo podneli 168 zahteva za pokretanje krivičnog postupka i devet krivičnih prijava, a u našem radu podneli smo prijave protiv tri narodna poslanika i dva predsednika opština - rekao je Trninić na tribini "Dometi u borbi protiv korupcije na jugu Srbije" u Vranju.

Tribina je organizovana u okviru projekta "Vladavina prava - da živimo kao sav normalan svet", koji OK radio iz Vranja realizuje u okviru programa EU "Jačanje slobode medija u Srbiji", a kojim rukovodi Delegacija EU u Srbiji.
Pomoćnica direktora Agencije u Sektoru za predstavke Nataša Jelić je rekla da "gotovo najveći broj" predstavki koje građani i institucije šalju Agenciji dolazi s juga Srbije.
- Iz Vranja smo imali 27 predstavki, iz Bujanovca sedam, a po šest iz Surdulice i Vladičinog Hana. Od osnivanja je Agenciji stiglo oko 1.500 predstavki gradjana, i njima se u Agenciji aktivno bavimo - rekla je Jelićeva.
Na tribini su učestvovali i predstavnici sudova s teritorije sedam opština Pčinjskog okruga, policije, tužilaštva, lokalnih vlasti, advokatskih udruženja, nevladinih organizacija i manjinskih zajednica, koje je pozdravio gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP