Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRŽI

U Srbiji i danas tropske vrućine

Autor: Tanjug | 20.06.2013 - 13:47:00h | Komentara: 0

U Srbiji su i danas tropske vrućine i u većini mesta temperatura vazduha je premašila 30. podeok, a najtoplije je u Somboru, Loznici i Valjevu, gde su u 13 časova izmerena 34 stepena.

Veoma toplo je i na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Nišu i Leskovcu gde su izmerena 33 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Čekaju nas paklene vrućine

Čekaju nas paklene vrućine | Foto: Beta, Emil Vaš

 Toplo je i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Smederevskoj Palanci, Kuršumliji, Chupriji, Dimitrovgradu i Vranju gde su izmerena 32 stepena.

U Banatskom Karlovcu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu i Kruševcu izmeren je 31, Negotinu 30, na Zlatiboru, u Sjenici i Zaječaru 29, dok je najsvežije na Crnom Vrhu i Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila 22 stepena.
Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i lagana ishrana, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure gradjanima.
Zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije, dr Macura je savetovala šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama.
Hronični bolesnici i starije osobe u najtoplijem delu dana ne bi trebalo da budu na asfaltu i suncu, nego u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, naglasila je dr Macura. 
Ona je savetovala laganu ishranu sa dosta voća, uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.
U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 36 stepeni, saopštio je RHMZ. 
Samo u Timočkoj krajini biće malo i umereno oblačno, a posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima moguća pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina. 
Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 25, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.
I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo i jutarnja temperatura iznosiće oko 24, a najviša dnevna oko 36 stepeni.
U Srbiji će u subotu biti sunčano i veoma toplo, a u poslepodnevnim i večernjim satima očekuje se retka pojava lokalnih pljuskova i grmljavina u planinskim predelima.
U nedelju biće pretežno sunčano, u severnim i zapadnim krajevima malo svežije, ali i dalje veoma toplo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom posle podne i krajem dana.
U ponedeljak biće malo svežije u svim krajevima, ali i dalje toplo, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom posle podne i uveče. 
Zatim će biti promenljivo oblačno i svežije sa maksimalnim temperaturama oko ili malo ispod proseka, a očekuju se mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP