Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO!

U Srbiji posao dnevno izgubi 95 radnika!

Autor: dnevno.rs | 12.09.2014 - 10:58:00h | Komentara: 2

Hrvatska od ulaska u EU gubi 79 radnih mesta dnevno, dok naša zemlja i bez ulaska u željenu zajednicu naroda ostaje bez 95 radnih mesta svakog dana, ne računajući osigurane poljoprivrednike.

Ako mrzite  sebe i svoj  posao, misli  vam lutaju,  nemate hobi ili  ste društveno neaktivni, vreme je za promene!

Uskoro kolica za kupovinu samo za vožnju | Foto: Shutterstock

Tako je u našoj zemlji, kako ukazuje ekonomista Miroslav Zdravković, od jula prošle do jula ove godine broj zaposlenih smanjen za 34.632, ili pomenutih 95 dnevno. Najveći gubitak pretrpela je prerađivačka industrija - 36 radnika dnevno, trgovina je otpuštala 20, građevinarstvo 16, stručne i naučne usluge 11, a javna uprava svega pet lica svakog dana.
– U Srbiji su muškarci gadno nastradali, jer je broj zaposlenih smanjen za 40.452, što je umanjenje od 111 svakoga dana, radnog i neradnog, dok je broj zaposlenih žena povećan za 5.820, ili 16 dnevno. Muškarci bi trebalo da potraže neki srednji rod kako bi uopšte opstali s poslom – navodi Zdravković, urednik portala makroekonomija.org.
On ističe da nisu svi u regionu ovako „gadno prošli" kao Srbija i Hrvatska, koja je u pomenutom periodu smanjila broj zaposlenih za 28.871, najviše u trgovini i saobraćaju, a najmanje, kao i naša zemlja, u javnoj upravi.
Slovenija je, dakle, za razliku od nas i Hrvata, za godinu dana povećala broj zaposlenih za 5.628, što je povećanje od 15 dnevno, a najviše u administrativnim uslugama - devet svakog dana. Ukupan broj zaposlenih povećan je sa 796.461 na 802.089.
U Crnoj Gori povećan je broj zaposlenih za 2.593 (sa 178.815 na 181.408), što je po sedam radnika i uslužnika više svakog dana, a najviše u administrativnim uslugama - 8,6 dnevno. Prema nekim statističkim pokazateljima, najviše se zapošljavalo u BiH, čak 23 radnika dnevno.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • nezaposlena Vreme: 12.09.2014 13:15h

    Vulin je potpuno neobavesten!Po njemu se zaposljavaju ljudi!

  • Мирослав Vreme: 12.09.2014 14:47h

    Шта рећи а не кукати на глас... слушамо и даље Вучићеве бајке,те ЕЗ, Русија, Емирати, сада кинези... јаднои до Бога, али тако Господ Бог Вучић каже, ПАРИВАТНА ДРЖАВА, ДИНАСТИЈА НИКОЛИЋ У ОСНИВАЊУ... Тако ти и треба народе, две и по године ти није довољно...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP