Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIZ MANIFESTACIJA

U Srbiji se obeležava Dan pobede!

Autor: Tanjug | 09.05.2015 - 11:08:00h | Komentara: 0

U Srbiji će danas nizom manifestacija biti obeležen Dan pobede, a centralna državna svečanost povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu održaće se na svečanoj akademiji "Buđenje slobode".

Teške mere premijera urodile plodom i pokazale dobre rezultate: Aleksandar Vučić

 Aleksandar Vučić | Foto: Marko Metlaš

 
Na svečanosti, koja će se večeras održati u Centru "Sava", govoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić, najavljeno je iz kabineta srpskog premijera.
Pored Vučića, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana pobede govoriće i ambasador Rusija Aleksandar Čepurin, kao i učesnik NOR-a 1941-45. pukovnik u penziji Milan Ateljević, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.


Francuska ambasada u Beogradu saopštila je da će svečanoj akademiji prisustvovati zamenik ambasadora, prvi savetnik ambasade u Srbiji Fransoa Bone, dok će vojni izaslanik, potpukovnik Olivije Ruane prilikom ceremonije odavanja počasti na Groblju oslobodilaca Beograda položiti venac.
Posle zvaničnog dela programa biće prikazan film "Bitka za Sevastopolj", piše u saopštenju.

Fransoa Bone

Prvi savetnik ambasadora Francuske, Fransoa Bone | Foto: ambafrance-srb.org

 


Obeležavanje Dana pobede će početi ceremonijom polaganja venaca i odavanja počasti kod spomenika Neznanom junaku na Avali, koju će predvoditi izaslanik predsednika Srbije u 10 sati.


Ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu počeće u 11.30, a predvodiće je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, saopštio je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Srbije.


On će danas položiti vence u okviru spomen-kompleksa Groblje oslobodilaca u Drugom svetskom ratu i na spomenik Crvenoarmejcu. Vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a i predstavnici diplomatskog kora.


Posle toga, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dragan Popović će položiti venac kod spomenika palim pilotima na Avali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP