Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POPLAVE

U Srbiji sutra vrh poplavnog talasa na Dunavu kod Bezdana

Autor: Tanjug | 04.06.2013 - 17:51:00h | Komentara: 0

U Srbiju će sutra, na Dunavu kod Bezdana stići vrh poplavnog talasa a nadležni, iako ocenjuju da za sada ne prete poplave, koje su pogodile druge delove Evrope, najavljuju pojačano angažovanje ljudstva i mehanizacije.

"Po najavama, vrh poplavnog talasa sutra stiže u Srbiju, prvo kod Bezdana i trajaće narednih nekoliko dana", rekao je danas Tanjugu zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić.

Nezapamćene poplave u Nemačkoj

Verujemo da ćemo ove scene izbeći u Srbiji: Poplave u Nemačkoj | Foto: AP

On je naveo da za sada ne preti izlivanje reka i ugrožavanje naselja i objekata, upozorivši na mogućnost ugrožavanja objekata u divljim naseljima na obalama reka.

Babić je rekao i da se lokalne samouprave pripremaju za vrh poplavnog talasa a da su ekipe Sektora za vanredne situacije već na terenu gde prate situaciju.
Prema njegovim rečima, sutra će biti održan i sastanak predstavnika svih direkcija koje su zadužene za brigu o vodotokovima na području Srbije sa predstavnicima Sektora MUP-a za vanredne situacije i Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Babić je rekao i da će u petak, 7.juna biti održana sednica Pokrajinskog štaba za vanredne situacije na kojoj će se raspravljati o situaciji na vodotokovima u Vojvodini.
On je dodao i da je Sektor za vanredne situacije u stalnom kontaktu sa kolegama u Mađarskoj gde je zbog izlivanja reka, na nekoliko područja, proglašena odbrana od poplava.
Republički hidrometeorloski zavod (RHMZ) upozorio je ranije danas da će vodostaji na Dunavu biti u većem porastu narednih osam dana sa prevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava. 
Porast vodostoja, sa prevazilaženjem redovne odbrane od poplava se očekuje sutra kod Bezdana, a kod Apatina 7. juna, naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.
Kod Bogojeva i Novog Sada porast vodostaja Dunava se očekuje između 7. i 8. juna, a kod Slankamena između 8 i 9. juna, dodaje se u upozorenju.
Poplave su zahvatila veća područja u Nemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Češkoj...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP