Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VANDALIZAM

U Subotici kamenovan novi ruski voz!

Autor: Tanjug | 28.01.2013 - 19:45:00h | Komentara: 1

Nije prošlo ni mesec dana od kada je pušten u saobraćaj novi ruski voza na relaciji Subotica - Sombor, a kompozicija je kamenovana u pokretu.

Incident se dogodio u petak, veće štete i povredjenih nije bilo, a Železnice Srbije apeluju na nadležne organe da spreče ovakve napade, jer se u suprotnom može desiti da bude zabranjen saobraćaj ovih vozova na ovom području.

Zabeleženo 11 slučajeva  kamenovanja „ruskinja“

Do sada zabeleženo 11 slučajeva kamenovanja „ruskinja“ | Foto: FoNet Dragan Antonić

Kako je novinarima izjavio šef sekcije za prevoz putnika Železnica Srbije u Subotici Predrag Polovina, u petak oko 18 sati u blizini stanice "Subotica - predgrađe" nepozante osobe kamenovale su novi voz, prvi od tri koliko ih je planom predvidjeno da saobraća iz Subotice.


"Oštećenja nisu velika. Igrom slučaja, kamenice koje su bačene na voz udarile su ispod prozora, tako da nije došlo do loma, već do ulubljenja, a voz je nastavio saobraćaj. U suprotnom, da su kamenice poletele malo više, puklo bi staklo i voz koji smo toliko čekali bio bi van saobraćaja, što bi se osetilo na celom potezu ka Somboru", rekao je Polovina.


On je kazao da su počinioci ovog dela nepoznati i apelovao na gradjane da ovakve i slučne pojave prijave policiji i Železnicama kako bi službe reagovale, ali i na lokalnu samoupravu da sprovede korake kako bi se ovakvi napadi sprečili.


Sudeći po njegovim rečima, ovo nije prvi put da se bacaju kamenice na vozove u ovom delu grada, ali jeste prvi put da se kamenuje nova ruska kompozicija, a policija je jedno vreme uspela da spreči kamenovanje vozova na tom delu pruge.

"Nove vozove smo dugo čekali, a sa ovim ruskim vozom porastao je broj putnika. Svim silama treba da se borimo da sprečimo kamenovanje, jer je nakon nekoliko kamenovanja na pruzi Čačak - Požega, tamo zabranjen saobraćaj ovih vozova. Ako nam se zabrani saobraćaj ruskih garnitura ne možemo očekivati ništa bolje ni redovnije u železnicama", rekao je Polovina.
On je podsetio da je predviđeno da stigne još jedna garnitura koja će saobraćati na potezu od Subotice ka Horgošu, možda i ka Segedinu, a u planu je da stigne još jedna koja će saobraćati ka Senti i dalje ka Banatu.

Prema ranijim saopštenjima Železnica Srbije, nova ruska dizel - motorna garnitura koja saobraća izmedju Kraljeva i Požege kamenovana je više od 10 puta, nakon čega je odlazila na popravke i odsustvovala iz saobraćaja.

"Železnice Srbije" su prvi put nakon pune tri decenije kupile nove vozove, zahvaljujući kreditu medjunarodne železničke banke "EuroFime" od 43 miliona švajcarskih franaka.

Kupljeno je 12 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", od kojih je 11 već i pre roka stiglo u zemlju i sukcesivno se uključuju u redovan putnički železnički saobraćaj. Vrednost jednog dizel-motornog voza iznosi oko 379 miliona dinara.
Poslednji komentari
  • albanac Vreme: 28.01.2013 21:34h

    tako pocinje prvo voz gadjaju onda policiju trece opstinu i na kraju ..................

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP