Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

WELL DONE!

U takovskom kraju engleski postao službeni jezik

Autor: Beta | 12.02.2015 - 11:38:00h | Komentara: 4

Meštani više sela u takovskom kraju koji traže da se poštuju propisi prilikom izgradnje autoputa Beograd- Južni Jadran, dobili su obaveštenje od izvočača radova, firme "Az Virt" iz Azerbejdžana da zahteve, dopise ili pritužbe šalju na engleskom jeziku.

Englez | Foto: Profimedia

Ispadoše Azeri veći Englezi od samih Engleza | Foto: Profimedia

Meštani tih sela navode da se zbog izgradnje autoputa, odnosno neprimenjivanja standarda uništava regionalni put Gornji Milanovac-Požega, na delu od Takova do Beršića, na šta skreću pažnju već dve godine.
Oni su sedištu firme "Az Virt" u Takovu predali pismeni zahtev u kome navode da su im ugroženi životi i imovina.
Miladin Solujić (65) rekao je agenciji Beta da je lično predao zahtev "Az Virtu" 3. novmbra 2014. godine sa potpisima predsednika mesnih zajednica iz Beršića, Takova, Loznja, Gornjih Banjana, Ozrema, Gornjih Branetića, Brezne, Teočina i Leušića.
"Posle brojnih dogovora i obećanja koja nisu ispunjena odlučili smo da se pismeno obratimo što je zavadeno da je primljeno, a uvek smo razgovarali sa menadžerom Milošem Peštalićem u ime "Az Virta", rekao je Solujić.
On je rekao da dugo niko nije odgovorio na dopis zbog cega su uputili prigovor i tada je stiglo obaveštenje da zahtev moraju da napišu na engleskom jeziku.
"Platio sam prevodicu da napiše na engleskom, ali opet nema nikakvog odgovora, zbog čega ću svu dokumentaciju, na srpskom i engleskom jeziku, sada odneti u Komisiju Evropske unije za saobraćaj u Birisel", rekao je Solujić, koji je dugo radio u Francuskoj, u Denkerku na La Manšu.
On je rekao da na pisma i žalbe ne reaguju ni nadležne službe u Srbiji.
Agencija Beta je pokušala da razgovara sa Milošem Peštalićem, ali je preko službe obezbeđenja odgovorio da nije nadležan da daje izjave.
Meštani Savinca, u blizini Takova, juče su vozilima i traktorima blokirali radove na izgradnji auto-puta Beograd-Južni Jadran, na trasi Koridora 11, jer su im ugroženi prilazi kućama.
Kako je za agenciju Beta rekao predsednik Mesne zajednice Miliša Nikolić, više od 400 meštana ne može da se kreće lokalnim putevima jer su uništeni, niti mogu da priđu svojim kućama i imanjima, a ostali su i bez dva mosta na reci Dičini.
Poslednji komentari
  • Gavrilo Vreme: 12.02.2015 12:05h

    OVCE su uglavnom za sisanje zatim muzu a i za meso , bez izuzetka!

  • taci thecer Vreme: 12.02.2015 14:37h

    zabole me kalabaster.

  • Ozbiljni Vreme: 14.02.2015 08:16h

    Profesor Ivkovic je jedan od najsttucnijih strucnjaka iz oblasti gradjevine koji zasluzuje mnogo vise poverenja i posla nego sto ima. Cak i da njegov poslovni napredak ima neke veze sa SNS to je samo plus za najvecu politicku stranku u Srbiji jer podrzavaju postene,strucne i postene Srpske strucnjake. Iskrena podrska profesoru Ivkovicu i njegovoj porodici

  • Sale123 Vreme: 14.02.2015 10:32h

    Pa u pravu je žena... Zašto gubiti vreme na nekakvu srednju školu, kada je dovoljno talentovana da završi fax ;-) čudi me da dekan nije okarakterisao i osnovnu školu kao čist višak i traćenje dragocenog vremena...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP