Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RAŠČIŠĆAVANJE

U toku dezinfekcija objekata u Golupcu!

Autor: Tanjug | 29.05.2015 - 12:54:00h | Komentara: 0

Na području Golubca i danas se uklanju posledice bujičnih poplava, a u toku je i dezinfekcija objekata. Većina ulica je očičhena od mulja i blata, a dezinfekcija, s obzirom da je potrebno vreme da se isuse zidovi i podovi, sigurno će trajati i u ponedeljak, rečeno je Tanjugu u toj opštini.

Golubac Vojska / Foto: Vojska Srbije

Golubac / Foto: Vojska Srbije

 
Komsije za procenu štete su i danas na terenu, a ukupna visina štete na poljporivrednom zemljistu i građevinskim objektima će biti poznata, kako se očekuje krajem iduće sedmice. Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je Tanjugu da je i dalje na snazi vanredna situacija i da se verovatno neće ukinuti dok ne bude završena dezinfekcija objekata i travnatih površina.

Posle bujica,  ostao mulj: Golubac

Posle bujica, ostao mulj: Golubac | Foto: Zoran Pajkić

 

On je kazao i da je do sada evidentirano više od 400 zahteva za naknadu štete, ali da će ih sigurno biti najmanje duplo više jer komisije još nisu završile posao.

Na podrucju Golupca u nedelju popodne pala je velika količina grada i kiše koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su bile poplavljene. Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.


Voda je poplavila i podrumske prostorije zgrada i kuća, a najveći problem napravila su dva bujična potoka koja su, zbog obilnih padavina u centar mesta doneli ogromne količine blata, mulja, raznog granja...


Nadležne službe, kao i pripadnici Sektora za vanredne situacije i uz pomoć pumpi reagovali su odmah po prestanuku padavina, a potom je u pomoć stigla i vojska.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP