Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAŠI NE MARE ZA TERORIZAM

U Tunisu 394 turista iz Srbije, sutra putuju novi

Autor: Tanjug | 29.06.2015 - 16:03:00h | Komentara: 0

Trenutno u Tunisu boravi 394 turista iz Srbije, sutra se očekuje povratak oko 160 putnika ali i odlazak novih koji nisu želeli da otkažu putovanje ili zamene aranžman za neku drugu destinaciju, izjavio je danas za Tanjug direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

Tunis, Sus, masakr Foto: Profimedia

Sus posle terorističkog napada Foto: Profimedia

- Sutra je planiran odlazak i povatak turista iz Tunisa. U ovom trenutku nemamo tačne podatke koliko je ljudi otkazalo aranžmane ali znamo da će jedan broj putnika svakako sutra otići. Očekujemo da se sutra iz Tunisa vrati oko 160 putnika - rekao je Seničić.

On je podsetio da se juče avionom koji je poslala naša vlada vratilo oko 50 putnika dok su ostali izrazili želju da završe svoj boravak u Tunisu, obzirom da je trenutno situacija mirna, a bezbednost podignuta na najviši mogući nivo.

Svim turistima organizatori putovanja su ponudili, da ukoliko se ne osećaju bezbeno u hotelima u kojima se nalaze, premeste se na druge destinacije u Tunisu, rekao je Seničić i ukazao da je jedan deo gostiju to prihvatio.
On je podsetio da turističke agencije nemaju zakonsku obavezu da vrate novac putnicima obzirom da u toj zemlji nije proglašeno ratno stanje niti vanredna situacija, ali su pokazale ozbiljnost u radu, pa su kada se desio teroristički napad u Tunisu ponudile putnicima povraćaj novca na dan polaska ili zamenu za neku drugu destinaciju.
- Za sve ostale putnike agencije su izašle sa ponudom da oni koji ovih dana planiraju boravak u Tunisu, mogu da ga prolongiraju za avgust ili septembar ili da taj novac iskoriste za neke druge aranžmane - rekao je Seničić.

Ukoliko žele da podignu svoj novac putnici u dogovoru sa agencijom moraju da vide da li je to moguće, imajući u vidu da su aranžmani unapred planeći pa povraćaj novca često zavisi od pravnih normi, naveo je on.
U terorističkom napadu pre tri dana na plaži u letovalištu Sus u Tunisu ubijeno je 37 stranih turista. Niko od srpskih turista nije stradao, niti je povređen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP