Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAD MI-16

U Tužilaštvu muk do daljnjeg

Autor: Beta | 20.03.2015 - 12:21:00h | Komentara: 0

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas nije bilo moguće saznati da li je u to Tužilaštvo stigao izveštaj komisije za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera u reonu aerodroma "Nikola Tesla", u kojem je poginulo sedam osoba.

hELIKOPTER, MESTO PADA Foto: Vesna Lalić

Mesto pada helikoptera Mi-17 / Foto: Vesna Lalić

Na pitanje da li je izveštaj komisije koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije stigao u Tužilaštvo agenciji Beta je rečeno da je Tužilaštvo sve što je imalo saopštilo juče i da se od danas po tom pitanju "neće oglašavati do trenutka kada bude izdato saopštenje".
Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije saopštila je 18. marta da je završila rad i da će izveštaj podneti zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu juče je rečeno da nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera.

Pad helikoptera Mi-17 Foto: Vesna Lalić

Uviđaj na mestu pada helikoptera Mi-17 Foto: Vesna Lalić

Rečeno je, međutim, da Tužilaštvo preduzima radnje u okviru predistražnog postupka na utvrđivanju svih činjnica vezanih za ovaj događaj.
"Postupajući zamenik javnog tužioca izvršio je uviđaj, očekuju se izveštaji komisija, prikupljaju se i proveravaju i drugi podaci (od Kontrole leta i drugo), na osnovu kojih će Javno tužilaštvo doneti odluku da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo čija je posledica pad helikoptera sa smrtnom posledicom više osoba", rečeno je juče Beti u Tužilaštvu.
Ukazali su da sadržaj pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svedoka i veštaka, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima. Stručna komisija koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nastavlja rad, a izveštaj te komisije očekuje se 30. marta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP