Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGOSLAV ANĐELKOVIĆ IZ LATKOVIĆA OSTAO BEZ SREDSTVA ZA RAD

U udesu s „mečkom”
konju prsli živci!

Autor: Gane Đorđević | 13.06.2013 - 13:10:00h | Komentara: 1

Od kada je pre dve godine na njihovu konjsku zapregu naleteo “mercedes”, porodica Dragoslava Anđelkovića iz Latkovića pored Ljiga jedva preživljava, jer je ovaj vredni rabadžija bio primoran da proda konja i kobilu kojima su, kako kaže, posle sudara skroz popustili živci!?

Dragoslav Anđelković

Dragoslav Anđelković | Foto: Gane Đorđević

 

Dragoslav sumnja da je njegov ljubimac doživeo nervni slom, koji mu je izazvao fobiju od automobila?!

Anđelkovići su bezbrižno živeli prikupljajući sekundarne sirovine sve do 4. januara 2011, kada je u centru sela na njihovu zapregu naleteo “mercedes”. Dragoslav je prošao nepovređen, kao i njegova supruga Sanežana (45) i sin Stefan (9), koji su sekundu pre sudara uspeli da iskoče iz zaprege. Nepovređen je ostao i vozač “mečke” M. J., iako je konjska ruda, koja je probila šoferšajbnu, proletela bukvalno na centimetar pored njegove glave. Najgore su prošli Dragoslavljevi ljubimci!

Dragoslav Anđelković

Da ga želja mine: Dragoslav sa komšijskim konjem | Foto: Gane Đorđević

Dragoslav Anđelković

Kobilu su od sigurne smrti spasle komšije jer su u poslednjem trenutku uspele da pokidaju lanac koji joj se obmotao oko vrata. Konj je prošao mnogo gore i završio je kod veterinara. Sudar je na njega ostavio trajne posledice, a Dragoslav sumnja da je doživeo nervni slom, koji je kasnije izazvao fobiju od automobila?!

"Konja i kobilu sam kupio za 1.900 €, a otišli su upola jeftinije da bi završili kao kobasice", tvrdi Dragoslav

- Puk’o je sa živcima skroz. Kada sam ga posle saobraćajke prvi put izveo na put, bežao je od kola ko đavo od krsta. Navuk’o je toliki strah da nije smeo ni da proviri iz štale ako bi neko parkirao automobil u blizini. Potpuno sam se demoralisao, pa sam ispod cene prodao i njega i kobilu. Kupio sam ih za 1.900 evra, a otišli su upola jeftinije da bi završili kao dodatak u nekoj kobasici - utučeno priča nekadašnji rabadžija čija porodica sada sada živi u nemaštini.

Da nesreća bude još veća, Anđelkovići pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu bezuspešno vode parnicu za nadoknadu štete. Oni od “Sava osiguranja” i vozača “dajmler benca”, koji ih je pre dve godine udario tako što je prešao na njihovu stranu puta, potražuju 106.000 dinara. Toliko naime iznosi nakdoknada za lečenje konja i štetu koja im je naneta njegovim prinudnim bolovanjem jer bez njega nisu mogli da rade na prikupljanju i prodaji sekundarnih sirovina. Dragoslav je razočaran ponašanjem sudije koji je vodio ovaj spor i koji je od njega tražio da kaže kojom su se brzinom kretali konji u trenutku sudara?!

Dragoslav Anđelković

Zaprege nema ko da vuče | Foto: Gane Đorđević

- Ona očigledno nikada nije ni videla konjsku zapregu čim je mogla da me nešto tako pita. Ipak sam izdržao ovu očiglednu provokaciju, pa sam joj iskreno odgovorio da konje nisam spremao za trke, već za rad i duge ture. Ma nisam ja glup, znam šta je posredi. Ne daju mi pare jer sam Ciganin - razočarano zaključuje Dragoslav.

Sud ih „iskulirao”
Presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu iz januara odbačen je tužbeni zahtev za naknadu štete. Sudija je u obrazloženju navela da nije bilo dovoljno dokaza da su konji povređeni i da zbog toga Anđelkovići nisu ostvarili planiranu zaradu od prodaje sekundarnih sirovina. Ona smatra da je u pitanju podeljena odgovornost jer zaprega nije bila propisno osvetljena. Advokat Anđelkovića uložio je žalbu jer smatra da je sudija zanemario odluku prekršajnog suda u Ljigu koja ukazuje na to da je za sudar najkrivlji vozač “mercedesa”.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 14.06.2013 12:43h

    mi romovi volemo konjove!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP