Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRUĆINE UZIMAJU DANAK

U Urgentnom povećan prijem starijih od 65 godina!

Autor: Tanjug | 21.07.2015 - 09:15:00h | Komentara: 0

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da je poslednjih dana zbog vrućina povećan prijem osoba starijih od 65 godina, koje su iscrpljene, dehidrirane, a primetno je i pogoršanje bolesti koje imaju.

Urgentni centar

Urgentni centar | Foto: M. Jošida

Ašanin je istakao da je Urgentni centar samo u toku jučerašnjeg dana imao 652 pregleda i 49 prijema, a vrućine su u nekim slučajevima uticale na pogoršanje stanja bolesnika koji boluju od kardiovaskularnih bolesti.
"Na prijemu je pojačan dolazak i povećan broj pregleda opšte internističke nege, gde se primaju bolesnici sa opštim tegobama, ali i na kardiologiji i neurologiji", rekao je Ašanin.
On je naglasio da je u Urgentnom centru u proteklih mesec dana pregledano 650 osoba povredjenih u saobraćajnim i drugim nezgodama a od tog broja primljeno je 150.
Ašanin je objasnio da je od februara u Urgentnom centru povećan broj prijema povredjenih osoba i medju njima značajan broj su povredjeni u saobraćanim nesrećama.

S obozirom da je u julu zbog godišnjih odmora povećan intenzitet saobrćaja a takođe su u toku i poljski radovi, broj onih koji se zbog povreda javljaju u Urgentni centar je u porastu, naglasio je on.
Ašanin je istakao da je u poslednje dve do tri godine urađeno "veliko spremanje" Urgentnog centra, podsetivši da je u septembru prošle godine u operacionom bloku i na hirurškim intenzivnim negama ugrađena nova centralna klimatizacija.

Na pitanje da li je povećan broj migranata koji se javljaju u Urgentni centar, Ašanin je rekao da nije zabeležen značajniji priliv takvih pacijenata, te da su oni za sada dobro zbrinuti na lokacijama na kojima se nalaze.
On je medjutim naglasio da treba imati u vidu da oni dolaze iz rizičnih epidemioloških prostora, iscrpljeni su i zbog velikih vrućina skloni dehidraciji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP