Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

U Valjevu kritično, reka probila odbrane, naređena evakuacija

Autor: Tanjug | 15.05.2014 - 08:58:00h | Komentara: 0

U Valjevu je reka Kolubara probila odbranu na pojedinim mestima, pa je Štab za vanredne situacije tokom prošle noći naredio evakuaciju građana u pojedinim delovima grada.

To se pre svega odnosi na naselje Ilidža, kao i na deo kod Železničke stanice na levoj obali reke u delu gde njeno korito nije regulisano.
Usled obilnih padavina najkritičnija situacija trenutno je na teritoriji Kolubarskog i Mačvanskog okruga, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica do sada su evakuisali 59 osoba, među kojima je jedna trudnica, jedna nepokretna osoba i devetoro dece, saopštio je večeras MUP Srbije.
Vanredna situacija proglašena je u Valjevu, Šapcu, Lučanima, Mionici, Loznici, Zaječaru, Osečini, Koceljevi, Lajkovcu, Ubu, Ljigu, Gornjem Milanovcu, Malom Zvorniku, Požegi, Vladimircima i Kosjeriću.
Direktor policije Milorad Veljović kaže da su zbog poplava najugroženija područja Lazarevca, Koceljeve, Osečine, Loznice i Šapca, a posebno je ozbiljna situacija u Valjevu.
"Preti opasnost, postoji mogućnost, poplave u Valjevu i tu moramo biti krajnje oprezni i odgovorni i preduzeti sve mere da se pomogne stanovnicima tog grada", rekao je Veljović za RTS, objasnivši da preti opasnost da dođe do urušavanja pojedinih mostova i da, ako se to desi, može da dodje do poplave u samom gradu.
Sektor za vanredne situacije MUP-a uposlio je sve raspoložive snage na zaštiti i spasavanju, angažovano je 344 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, 76 vozila, 31 pumpa i 10 čamaca.

Na teritoriji Srbije ugrožena su 322 stambena objekta, a poplavljeno ih je 287.
U akcijama zaštite i spasavanja ugroženih osoba i njihove imovine od poplava angažovani su i pripadnici Žandarmerije, a Vojska Srbije šalje pomoć u ljudstvu za Valjevo, Šabac i Čačak.
Štabovi za vanredne situacije su u stalnom zasedanju i preduzimaju sve mere na zaštiti i spasavanju, dodaje se u saopštenju.

Više fotografija iz poplava fotografa Đorđa Đokovića pogladajte OVDE

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP