Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA SE RAZUMEMO, NEĆE BITI VASKRŠNJE TUCIJADE

U vladi pojedu 1.000 jaja dnevno!

Autor: R. Ćoralić | 09.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

Zaposleni u najvišim državnim ustanovama očigledno mnogo vole jaja, čim je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala tender za kupovinu 375.000 komada, i to onih najvećih, S klase.

Masno  i slasno:  Aleksandar  Antić

Masno i slasno: Aleksandar Antić | Foto: Goran Srdanov

Ako ste zbog enormne količine kokošjih proizvoda koji se traže pomislili da se Vlada i drugi državni organi „naoružavaju“ za predstojeći Vaskrs, te da to ima neke veze sa običajima koji idu uz ovaj praznik, odgovor je negativan. Odmah da vam kažemo da neće biti nikakve velike tucijade među državnim organima, već će sve količine završiti u njihovim tanjirima kao kajgana ili neki drugi specijalitet od njih.


Ova nabavka, sudeći prema pozivu, biće dovoljna da zadovolji godišnje potrebe državnih organa za jajima. Tako će svi oni zajedno moći svakog dana da pojedu najmanje 1.041 jaje, odnosno i više, pošto nismo računali vikende i državne praznike. Međutim, imajući u vidu da je prošle godine, putem javne nabavke, za iste ove državne ustanove kupljeno čak 45.000 jaja manje, odnosno 330.000, očigledno je da se zaposlenima osladila ova namirnica, pa ne isključujemo mogućnost da dogodine ova brojka bude još veća.

Nadam se da  su domaća:  Kori  Udovički

Nadam se da su domaća: Kori Udovički | Foto: Goran Srdanov

Ili i ova nabavka ima veze sa stezanjem kaiša i merama štednje, pa su nadležni vođeni tvrdnjama nutricionista da dva jaja imaju istu proteinsku vrednost kao i 100 grama mesa, odlučili da se u državnim ustanovama ubuduće malo više jedu jaja, a malo manje meso.

Ovih 375.000 jaja su, kako se navodi u pozivu objavljenom na sajtu Uprave, namenjena za kuhinje i restorane dvadeset državnih ustanova, a rok za dostavljanje ponuda je 6. maj. Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana od dana otvaranja ponuda, a jaja će se sukcesivno isporučivati prema potrebama. Ugovor o kupovini jaja iz prošle godine bio je vredan 2.465.100 dinara.
Poslednji komentari
  • kiklop Vreme: 09.04.2015 11:15h

    udovička troši 4 dnevno x365 = 1460 komata a gde je ona iz modelsa ???????????

  • Dtasa Vreme: 09.04.2015 11:16h

    Bruka, srbi zadnji ste.... Tuga

  • pljacksi Vreme: 09.04.2015 11:24h

    Sad razumem zasto mi je penzija smanjena 15 Sad razumem zasto mi je penzija smanjena 15 % , a Cici povecana 15 % , SNS "zurke" za ostvarenje sveukupnog Premijerovog "boljitka" mora da se plate, pa ce nam svima biti "bolje"...

  • Vesna Vreme: 09.04.2015 12:33h

    Bas su jajare ......

  • suncokret Vreme: 09.04.2015 20:37h

    Proizvodi na kojima pise da u tragovima mogu sadrzati mleko su posni proizvodi, samo se ti proizvodi proizvode na istom mestu gde i mrsni proizvodi. Tako da oni ne obmanjuju kupce isticuci da su takvi proizvodi posni!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP