Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST EVAKUISANE DECE:

U vodi do kolena čekali helikopter! (FOTO)

Autor: Blic | 23.05.2014 - 17:58:00h | Komentara: 0

"Poplava je skoro sve uništila, ali sam zauzvrat dobio vožnju helikopterom." To su reči osmogodišnjeg Davida Iliškovića koga je zajedno sa sestrom Aleksandrom (13) spasilački helikopter morao da izvlači iz kuće u Preljinskoj Balugi koju je potapala bujica.

Preljinska Baluga

Vratili se: Aleksandra i David ispred svoje kuće | Foto: V. Nikitović

Brat i sestra spavali su čvrstim snom u četvrtak ujutru dok su njihovi roditelji Saša i Ana polako pripremali najneophodnije kućne stvari, znajući da nailazi poplava. Ipak, ni slutili nisu da će za nepunih pola sata sve prerasti u pravu porodičnu dramu u kojoj su minuti odlučivali o životu i smrti.

- Kada nas je mama probudila, videla sam da je jako uplašena. Kada smo došli sebi, seli smo na krevet i shvatili da su nam noge u vodi. Za nekoliko minuta nivo vode narastao je do kolena. Šćućurili smo se uz mamu koja nas je hrabrila. Pogledala sam kroz prozor i videla da je svuda oko nas bujica koja samo što nije kroz prozor počela da ulazi u kuću - priseća se Aleksandra.
Pomahnitala Čemernica nosila je sve pred sobom. Saša Ilišković pokušao je isproba da li je traktorom moguće preći do susedne kuće koja je još bila na suvom, ali je morao da se vrati pošto struja zamalo nije oborila mašinu.
- Prvo su se pojavili spasioci na čamcima, ali nisu mogli da priđu kući pošto je bujica bila prebrza - priča devojčica.

Mali David je razrogačenih očiju dočekao spasioce dok su njega i sestru kačili na sajle koje su visile sa helikopter.

- Uopšte se nisam uplašio. Znao sam da ćemo biti u većoj opasnosti ako ostanemo kod kuće nego da visimo iz helikoptera. Mnogo mi se svidelo dok sam leteo, nikada neću zaboraviti tih nekoliko minuta - kaže osmogodišnjak.

Tuga zbog igračaka
Roditelji i sestra ističu da je David iako ubedljivo najmlađi bio najhrabriji i najprisebniji od svih ukućana. Rastužio se jedino kada se nakon nekoliko dana vratio svojoj kući. Poplava je sve, nažalost, uništila.
- Voda mi je odnela laptop i sve igračke koje smo sestra i ja imali. Uteha je što smo se vozili helikopterom. Voleo bih ponovo da letim, ali ne mora baš da bude poplava - iskreno kaže dugokosi dečak.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP