Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL

U Zagrebu dozvoljen skup 'vojske' proustaške stranke

Autor: Tanjug | 25.02.2015 - 20:03:00h | Komentara: 0

Zagrebačka policija dozvolila je skup na kome je proustaški nastrojena Autohtona-Hrvatska stranka prava (A-HSP) najavila "postojavanje" svoje stranačke "vojske", javljaju hrvatski mediji.

"Mladež A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i davanja zakletve stranačke vojske pod nazivom 'Hrvatske domoljubne snage' dana 28. februara na 119. godišnjicu smrti dr. Ante Starčevića", stoji u saopštenju podmlatka A-HSP-a.

O postrojavanju stranačke vojske govorio je i predsednik A-HSP-a Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici, kada je ispred zgrade suda otpevao koljačku ustašku pesmu "Evo zore, evo dana", te poručio da će iza te pesme uvek stajati, podseća sajt indeks.hr.

"Uskoro ćemo imati i svoje domoljubne snage, koje ćemo postrojiti na Trgu bana Jelačića... ne mogu nam to sprečiti, to ćemo mi napraviti. Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni", bile su reči kojima je Keleminec završio svoj "performans" pred sudom u Koprivnici."

Kako se nezvanično saznaje, A-HSP je skup prijavio pod nazivom "Zakletva domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga", i na tom skupu očekuje stotinak ljudi.

Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova, na konferenciji za štampu u utorak pomenuo je i taj skup.

"Za subotu je prijavljen jedan protest koji do sada nisam imao razloga zabraniti, iako će i tamo biti postrojavanja pa ćemo videti kako će to sve skupa izgledati. Ako bude potrebno, upotrebićemo ovlašćenja koje imamo na raspolaganju", rekao je Ostojić.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP