Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADOSLAV P. IZ KRUŠJA UBIO KOMŠIJU DEJANA VELJKOVIĆA

Ubica imao spisak
za ubistvo meštana?

Autor: B. Janačković | 05.09.2013 - 07:34:00h | Komentara: 0

Radoslav P. (65) iz sela Krušje uhapšen je zbog sumnje da je 3. septembra oko 11.40 u tom aleksinačkom selu hicem iz lovačke puške ubio komšiju Dejana Veljkovića (42), koji se nalazio u svom dvorištu. Osumnjičeni Radoslav pucao je iz štale, sa oko 20 metara udaljenosti, naneviši Dejanu smrtonosne rane, od kojih je Veljković izdahnuo na putu do bolnice.

Dejan Veljković

Ubijeni: Dejan Veljković

- Dejan je bio u dvorištu kada ga je kuršum pogodio u leđa. Srušio se momentalno, pritrčle su komšije da mu pomognu. Krv mu je išla na nos i na usta. Kažu da je stigao samo ženi da kaže: „Ženo, ubi me komšija“. Niko ne zna razlog zbog kojeg je Radoslav pucao u njega. Nisu bili u svađi niti je Radoslav bio nezgodan čovek. Mora da mu je nešto kvrcnulo u glavi. Po selu se priča da je navodno planirao da ubije pet, šest meštana i da je imao nekakav spisak za likvidaciju, ali ko će znati da li je to istina - kaže jedan od komšija, koji je u strahu zamolio za anonimnost.

Radoslav je godinama radio u Švajcarskoj, gde je stekao i penziju. U rodno selo je dolazio nekoliko puta godišnje. Dejanu je pre godinu dana umro otac, živeo je sa suprugom i osamnaestogodišnjim sinom u kući i bavio se poljoprivredom. Vredno je radio od jutra do mraka na polju i ni sa kim nije bio u zavadi.

- Radoslav je došao je pre 10 dana iz Švajcarske, gde je bio tri meseca, ali poslednjih pet dana niko ga nije viđao. Kao da ga je nešto promenilo. Obično je svake večeri dolazio do prodavnice, ali ga poslednjih dana nije bilo u prodavnici ni ispred kuće. Svima je bilo čudno, ali niko nije mogao ni da zamisli da bi nešto ovako mogao da uradi. Priča se po selu da je tri dana iz štale vrebao ljude koje je planirao da ubije. Doneo je lovačku pušku i karabin i postavio ih na prozore. Tu je i jeo i pio. Prvi se, na nesreću, pojavio Dejan - kaže komšija iz sela.

Lovac

Osumnjičeni za ubistvo uhapšen je u svojoj kući, gde je sačekao policiju. Nađena je i lovačka puška, koju je kao lovac posedovao legalno, kao i karabin i pištolj.
- Navodno je posle ubistva telefonom pozvao ćerku koja živi u obližnjem selu i rekao joj: „Gađao sam Dejana, pogodio sam ga, ne znam da li sam ga ubio.“ Onda je, navodno, pozvao policiju i prijavio se. Kada su ga izvodili iz kuće, nije imao sagnutu glavu. Gledao je normalno, ko kad ide na svadbu. Bilo mu je svejedno - priča naš sagovornik. Posle saslušanja u Višem sudu, Radoslavu je određen jednomesečni pritvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP