Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZAKON JE IZRIČIT

Ubici male Tijane preti od 30 do 40 godina zatvora

Autor: Tanjug | 07.08.2014 - 13:22:00h | Komentara: 0

Za teško ubistvo Tijane Jurić (15) počiniocu preti kazna zatvora od 30 do 40 godina pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama ukinuta smrtna kazna, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

Tijana J.

Tijana Jurić

"Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi kao član Savate Evrope moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, nakon što su prvi javni beležnici položili zakletvu.
Dalji tok ovog postupka u vezi sa otmicom i ubistvom devojčice iz Bajmoka, prema rečima ministra, u rukama je tužilaštva i suda.
"Ne želim da komentarišem, ali sam siguran da će onaj ko bude odlučivao biti svestan okolnosti ovog slučaja i uznemirenja javnosti koje je izazvao", istakao je Selaković.
Na pitanje da li se razmatra ponovno uvodjenje smrtne kazne, Selaković je rekao da ne zna da je neko do sada pokrenuo to pitanje, ističući da Evropska povelja zabranjuje smrtnu kaznu.
Selaković je kazao da je nedavno na Venecijanskoj komisiji (koja je organ Saveta Evrope) razmatrano pitanje da SAD postanu član te komisije, medjutim da je, prema njegovim rečima, jedna mala evropska država podsetila da SAD i dalje imaju propisanu smrtnu kaznu, pa je dalje razmatranje tog pitanja obustavljeno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP