Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NESREĆA

Ubilo ga 10.000 volti
dok je krao provodnike!

Autor: B. Janačković | 22.11.2012 - 12:07:00h | Komentara: 0

Goran Manasijević (45) iz Aleksinca poginuo je 21.novembra oko 13.55 časova u ataru sela Glogovica u opštini Aleksinac usled udara struje na stubu dalekovoda koji je pod naponom od 10.000 volti.

Tragično nastradao muškarac

Tragično nastradao muškarac | Foto: Jugoistok

Iz Privrednog društva “Jugoistok” kažu da nastradali čovek nije radnik niške “Elektrodistribucije” i da je stradao u “očiglednoj nameri krađe provodnika”.

- Telo je nađeno oko 15.35 časova. Na lice mesta je, odmah nakon prijave, izašao šef tehničke službe pogona Aleksinac Saša Đorđević, direktor Pogona Aleksinac Miroslav Pešić, kao i inspektori OUP-a Aleksinac, javni tužilac, istražni sudija, mrtvozornik i vatrogasci. Utvrđeno je da je nastradali čovek samoinicijativno, bez odobrenja nadležnih, popeo na stub u cilju krađe provodnika i da je preminuo. Po nalogu istražnih organa, dalekovod je oko 16 časova isključen sa mreže i bez napona su bili žitelji Novog Naselja, sela Glogovica i Aleksinački Bujmir. Ekipe ED Niš su nakon završetka istražnih radnji i uklanjanja tela, pustili napon kroz pomenuti dalekovod oko 20.30 časova, navodi portparol Jugoistoka Slađana Mančić.

Poginuo tokom krađe

Poginuo tokom krađe | Foto: Jugoistok

Ona kaže da ovo nije prvi put da se neovlašćeno ulazi u elektroenergetske objekte radi pokušaja krađe opreme na području opštine Aleksinac.


-Bilo je pokušaja krađe trafo ulja, transformatora na stubnim trafostanicama, provodnika… Pokretali smo već pitanje rešavanja ovog problema, koji se, nažalost, u ovom slučaju završio tragičnim ishodom, kaže Mančićeva.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP