Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUĐEN NA 9 GODINA ZATVORA

Ubio dete, majku ostavio živu da pati!

Autor: E. A. | 02.06.2013 - 11:31:00h | Komentara: 6

Vrhovni sud Hrvatske pravosnažno je osudio nekadašnjeg pripadnika Specijalne policije iz Karlovca Željka Gojaka na devet godina zatvora zbog ratnog zločina ubistva Dragice Ninković i četrnaestogodišnje devojčice Danijele Roknić, u oktobru 1991. godine, prenose zagrebački mediji.

Za ubistvo deteta dobio 9 godina zatvora: Željko Gojak

Za ubistvo deteta dobio 9 godina zatvora: Željko Gojak | Foto: youtube

Veće je 16. maja potvrdilo prvostepenu presudu zagrebačkog Županijskog suda, koju je u februaru prošle godine donelo sudsko veće pod predsedanjem sudije Ivana Turudića.
Odbacilo je žalbu Gojaka koji je tvrdio da je nevin, ali i žalbu tužilaštva koje je ocenilo da je ubistvo 14-godišnjeg deteta u njegovom domu i detetove tetke, s obzirom na okrutnost kojom je izvedeno, zaslužilo oštriju kaznu.
Tako je ratni zločin, koji je u javnosti nazvan "karlovački slučaj Zec", zbog poređenja s masakrom troje članova familije Zec u Zagrebu - 12-godišnje Aleksandre Zec i njenih roditelja, dobio i sudski epilog.

U tom zločinu ubijen je i otac devojčice Marko Roknić, ali sud nije uspeo da utvrdi ko je iz grupe pripadnika hrvatskih oružanih snaga koja je upala u kuću pucao u njega, tako da je taj zločin ostao nekažnjen.
U kuću Srbina Roknića i njegove supruge Branke, po nacionalnosti Hrvatice, u vreme ručka, na kome su bile i njihove rođakinje Dragica Ninković i Ana Gojak, upala je grupa pripadnika hrvatskih oružanih snaga. Oni su u hodniku ubili Roknića, a u trpezariji njegovu sestru Dragicu i ćerku Danijelu, koje su se u strahu od pucnjave sakrile pod sto. Gojak je, prema presudi, u devojčicu i nenu tetku iz blizine ispalio rafale, iako ga je detetova majka, s obzirom na to da ga je poznavala jer je živeo u komšiluku, preklinjala da to ne čini. Devojčica nije ostala na mestu mrtva, nego je umrla od iskrvarenja, a na pitanje jednog od naoružanih muškaraca da li da ubiju i majku, Gojak je, prema njenom svedočenju, izjavio: “Nju nećemo, neka pati”.
U trenutku zločina Roknićev sin Nenad skrivao se na tavanu, a na suđenju je zajedno s majkom Brankom bio svedok. Njih oboje su posle zločina pobegli iz Karlovca i danas žive u Srbiji.
Kao olakšavajuće okolnosti sud je ocenio Gojakovo psihičko stanje posttraumatskog stresnog poremećaja koji mu je veštak utvrdio, kao i činjenicu da izdržava porodicu
 
Poslednji komentari
  • Lala Vreme: 02.06.2013 15:06h

    SAMO 9 godina za ovakav zlocin. Komsija je dosao u nedelju da ubije komsije. Sta vise ovde da se komentarise.

  • vojo Vreme: 03.06.2013 10:42h

    A nas bivsi precednik se izvinjava Hrvatima .Mi smo proklet narod sto svakog onog pa bio on precednik ili obican gradjanin koji se izvine tim gadovima ne proteramo kamenjem iz ove Srbije,

  • Vesna Vesna Vreme: 03.06.2013 11:51h

    Kada sam pročitala koje su mu bile olakšavajuće okolnosti, došlo mi je da zaplačem. Hrvatski sudovi, ubijaju ponovo svoje žrtve, sa smešnim presudama, uključujući i 'olakšavajuće okolnosti'.

  • ivan Vreme: 03.06.2013 12:39h

    sudio bih mu za svaki metak posebno ... sramota.

  • BM Vreme: 03.06.2013 14:25h

    Vojo, volino što voliš kamenje... Piše se "predsednik" a ne "precednik" i kaže se izvini a ne izvine jer su u pitanju reči potpuno drugačijeg značenja... aj sad brzo po kamenje pa u džepove za svaki slučaj...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP