Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRIVICOM MEŠTANA GORNJI VRTOGOŠ DANIMA BEZ VODE

Učenicima prete zarazne bolesti

Autor: V. Pešić | 19.03.2015 - 15:14:00h | Komentara: 0

Više od hiljadu meštana Gornjeg Vrtogoša kod Vranja, Osnovna škola „1.maj“, seoska ambulanta i mesna kancelarija od 16. marta su bez vode.

Škola u Vrtogošu

Škola u Vrtogošu | Foto: V. Pešić

Oko 130 osnovaca iz Gornjeg Vrtogoša, Karadnika, Belog Brega i Davidovca, čiji roditelji i rukovodstvo seoske osmogodišnje škole strahuju od epidemije zaraznih boleština, u đačkim rančevima donosi na nastavu flaširanu vodu.
Predsednik Saveta mesne zajednice Gornji Vrtogoš Srđan Aleksandrović ističe da su meštani krivi što nema vode u seoskom vodovodu, jer dve godine nisu plaćali struju koja pokreće motore za tri pumpe.
 - Elektrodistribucija u Vranju isključila je struju zbog duga od 400.000 dinara. Posle isključenja električne energije ne rade motori na vodnim pumpama zarad čega je bez vode za piće 130 domaćinstava. Da bi vranjski električari ponovo uključili struju i iz lokalnog vodovoda ponovo tekla voda, svaka porodica u
proseku treba da uplati po 330 dinara. Meštani su samo redovno svakog meseca plaćali taksu od 1.000 dinara.Vodovod u Gornjem Vrtogošu izgrađen je novcem i radom ovdašnjih seljana pre desetak godina. Čak 80 odsto seljana ne plaća uredno struju, rekao je Srđan Aleksandrović.

Školska burad za vodu

Školska burad za vodu | Foto: V. Pešić

Direktor Osnovne škole „ 1. maj“ Ivica Mitić rekao je da se za đački toalet i održavanje higijene u zgradi buradima iz seoskih bunara donosi tehnička voda.
 - Velike glavobolje nam zadaje nestašica vode, jer smo nemoćni da sami rešimo problem. O tome na zboru meštana treba da odluče žiteljii koji su svojevremeno sami izgradili vodovodnu mrežu. Škola nema alternativne izvore snabdevanja vodom. Jedino se pribojavao zaraznih bolesti - naglašava direktor Ivica Mitić.
Sada je na neurednim platišama da izmire dug za električnu energiju i omoguće pokretanje motora na pumpama za vodu. U selu se špekuliše da prekid u napajanju električnom energijom ima političku pozadinu. Elem, seosku vlast u Gornjem Vrtogošu kontrolišu vranjski socijalisti, dok Elektrodistribucijom gazduju naprednjaci na čelu sa poverenikom i direktorom Goranom Nikolićem.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP