Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STRAŠNO

Učenik razderao leđa na času fizičkog

Autor: 021.rs | 10.03.2014 - 08:59:00h | Komentara: 0

Devetogodišnji učenik OŠ "Jovan Dučić", koji pohađa malu školu u Petrovaradinu, prošle sedmice povredio se na času fizičkog vaspitanja, pa su roditelji morali da ga vode u bolnicu na ušivanje.

Učionica

Po rečima oca mališana, Milorada Komazeca, učiteljica ga je pozvala da dođe u školu po sina, jer je razderao leđa.
"Dete se povredilo na šiljak koji viri iz ograde oko igrališta. U bolnici su mu stavili četiri kopče. Međutim, ograda nije najopasnija stvar na tom igralištu. Unutar ograde, na terenu, nalazi se stari betonski stub, ostatak građevinskog šuta, sa armaturom, koja iz njega viri, što je mnogo opasnije, jer deca mogu da padnu na to i povrede se", objašnjava Komazec za "Dnevnik".
S obzirom na to da igralište, na kojem se održavaju časovi fizičkog vaspitanja, nije bezbedno za đake, Komazec je razgovarao sa ostalim roditeljima, kako bi pronašli rešenje za uklanjanje stuba. Međutim, kako je objasnio, iako su i ostali roditelji zabrinuti su za bezbednost đaka, niko ne želi da se zamera upravi škole.
"Ni ja nisam stigao da razgovaram sa direktorkom, jer je ona u većini slučajeva u velikoj školi, ali predložiću da se taj stub sa terena ukloni. Ukoliko je to potrebno, mi kao roditelji voljni smo da se organizujemo da sami uklonimo stub, jer igralište nije bezbedno za đake ukoliko stub ostane tu", kaže Komazec.

Direktorka: Nije mi jasno zašto do sada stub nije uklonjen

Iako je prošlo nedelju dana od povrede mališana, direktorka OŠ "Jovan Dučić" Ružica Pavlović nije bila obaveštena o povredi. "Nedelju dana je prošlo od povrede, a niko me nije obavestio. Obići ću igralište da bih videla o čemu se radi i kako taj stub, za koji kažu da ugrožava bezbednost đaka, može da se ukloni, što ćemo odmah uraditi. S obzirom na to da sam na funkciji direktora godinu dana, do sada nisam stigla detaljnije da obiđem igralište, jer smo imali posla oko sređivanja male škole i uređenja dvorišta", rekla je Pavlovićeva.
Mala škola nema adekvatnu salu za fizičko te se nastava iz tog predmeta već 20 godina odvija na igralištu preko puta škole. Direktorka kaže da se o bezbednosti škole do početka ove godine brinuo majstor, koji je otišao u penziju, a zaposlen je novi, koji se još uvek ne snalazi najbolje. "Učitelji mi nisu preneli u kakvom je stanju igralište. Takođe, stari majstor, koji je nadavno otišao u penziju, nikada nam nije rekao da igralište nije bezbedno. Nastava se tu odvija već 20 godina i nije mi jasno zašto do sada taj stub nije uklonjen", kaže Pavlovićeva.
Direktorka ističe da igralište po nadležnosti pripada mesnoj zajednici te da škola nad njim nema ingerencije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP