Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTOR „KOLUBARE“ OPTUŽUJE SINDIKALCE ZA NEČASNE RADNJE

„Ucenjuju, reketiraju i kriju se iza dece poginulih radnika”

Autor: Gane Đorđević | 05.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Povodom najave protesne šetnje Radničkog sindikata “Kolubare” i udruženja “Ljubitelji Lazerevca” zbog načina zapošljavanja u ovom rudniku, njegov direktor Milorad Grčić juče je saopštio da će u naredne dve nedelje u kancalariji njegovog šefa kabineta organizovati prijem dokumentacije za svu decu umrlih i poginulih radnika čiji su roditelji radili u „Kolubari” radi njihovog eventualnog prijema u stalni radni odnos.

Milorad Grčić

Milorad Grčić

Na taj način bi se, prema Grčićevim rečima, izbegle manipulacije Radničkog sindikata sa zahtevom da se deci poginulih i umrlih radnika obezbedi posao. On je rekao da iza svega stoji politika jer se ovaj sindikat kao deo koalicije sa SPS-om, SNS-om i DS-om nalazi na vlasti u opštini Lazarevac. Grčić je od Opštinskog odbora SNS-a zahtevao da hitno preispita taj koalicioni sporazum, a od predsdnika opštine da se ogradi od aktivnosti Radničkog sindikata.


Ralić bez komentara

Milan Ralić, jedan od rukovodilaca Radničkog sindikata i organizatora protestne šetnje, nije želeo da komentariše navode direktora “Kolubare”. On rekao da će o svemu pričati tek na protestu.

- Njih zanima samo lični interes. Od mene su tražili novac, službene prostorije i automobile, a jedan od njih, Milan Ralić, i da njegovom rođenom bratu upišem staž u “Kolubari” iako je već godinama zaposlen u opštini Lazarevac.
Kad sam to odbio, zapretili su protestima - rekao je Grčić. On je istakao da je na preporuku reprezentativne sindikalne organizacije “Kolubare”, koja broji 8.000 članova i s kojom je potpisan kolektivni ugovor za proteklu godinu, zaposleno oko tridesetoro dece poginulih i umrlih radnika.

Grčić je na kraju izneo zahtev istražnim organima da ispitaju poslovanje Radničkog sindikata, koji već mesecima izbegava da podnese izveštaj o poslovanju, ali i zbog sve brojnijih pritužbi članstva da prodaju robu bez deklaracije i uzimaju veliku proviziju prilikom organizovanja radničke rekreacije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP