Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAMERE SNIMILE I HRABROG BEOGRAĐANINA

Udario napadača da odbrani Nemca

Autor: B. JELOVAC - M. DUDVARSKI | 15.09.2014 - 08:20:00h | Komentara: 12

Beogradska policija uhapsila je Stefana Vukićevića (22) zbog sumnje da je u noći između petka i subote na Zelenom vencu brtualno pretukao nemačkog državljanina Denisa Honiga (26), koji je došao u Beograd na skup o pravima LGBT osoba. Na snimku bezbednosnih kamera, međutim, vidi se i mladić iz Beograda čije je ime javnosti za sada nepoznato, a koji je, pokušavajući da odbrani Nemca, udario napadača.

Stefan Vukićević udara Nemca Denisa Honiga

Stefan Vukićević udara Nemca Denisa Honiga

Osim Stefana, po nalogu tužioca u još dva grada u Srbiji, privedena su i njegova dva prijtelja Miloš L. i Ilija V., koji se sumnjiče za izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti. Sudeći po dosadašnjim saznanjima, incident nije bio inspirisan homofobijom, jer su čarke između grupe mladića počele dok su čekali u redu za pljeskavicu na Zelenom vencu.

Beograđanin kreće da se obračuna sa Stefanom

Beograđanin kreće da se obračuna sa Stefanom

Vređanje se svodilo na uvrede po nacionalnoj osnovi, a glavni napadač je trojici stranaca poručio i “Pun mi je k...c ovih Nemaca”. Sa druge strane, Denis se nalazio u društvu jednog Nemca i Amerikanca, a od pesnica uhapšenog Stefana zaštitio ga je Beograđanin koji se koji minut pre napada, stojeći ispred kioska i upoznao sa njegovim društvom.


Zajedno sa dvojicom napadačevih prijatelja ukazuje pomoć pretučenom Nemcu

Zajedno sa dvojicom napadačevih prijatelja ukazuje pomoć pretučenom Nemcu

- I mi bismo voleli da znamo ko je momak, jer se zaista na snimku vidi kako je odgurnuo napadača i zaštitio Denisa, što je u ovom tragičnom događaju pohvalna stvar i za sve nas u Beogradu - kaže Jovanka Todorović, iz organizacije LABRIS za “Alo!”.


Honinga su juče u Urgentnom centru posetili i roditelji koji su stigli iz Nemačke. Prema rečima Dušana Jovanovića, pomoćnik direktora UC, on se se oseća bolje, iako je situacija još neizvesna.

Denis Honig

Denis Honig | Foto: facebook

- Zadovoljni smo njegovim oporavkom i očekujemo da će biti dobro, iako je povreda bila teška. Videćemo kakva je njegova želja, da li da lečenje nastavi u Srbiji ili u Nemačkoj - rekao je Jovanović.

Stefanović: Radimo na tome da se „Parada” održi


Ministar policije Nebojša Stefanović juče je rekao da je policija obavila svoj posao i u ovom slučaju za 17 sati privela učesnike događaja koji se dogodio najverovatnije zato što je povređeni govorio drugim jezikom, a da što se tiče “Parade ponosa”, radi se na tome da se održi. Kako je naveo “nije sporno da li možemo da obezbedimo taj skup, nego kako će izgledati skup i da li će Beograd biti zapaljen”.

Poslednji komentari
  • Nena Vreme: 15.09.2014 09:19h

    SRBIJO SRAMISE STO IMAS DECU NEVASPITANU I HULIGANE RODITELJI UCITE VASU DECU VSPITANJEM NEMOJ DA SE PONOVI KO TATONU JEL STE GLADNI IPREVISE PAZNJE DROGE HAPSI SVAKOG POLICIJO ZA NERED I NASILJA NEDOZVOLI DANAM SVUD USVETU KVARE UGLED PRLJAVOM SLIKOM ....

  • Stefan Vreme: 15.09.2014 09:49h

    Nas siledzija je udario gosta u nasem gradu, Nemca, onako junacki i muski, S LEDJA. Bravo, junacino! "Osvetlao" si obraz nasih slavnih srpskih predaka! To je to cojstvo i junastvo koje su uci po splavovima koji rade po celu noc, narkomanskim zurkama po "klubovima", tzv. "navijackim" grupama, ustvari kriminalnim organizacijama protiv koji drzava ne preduzima nista, folkerskim lelekanjima gde se duguju stotine miliona evra za porez a penzionerima smanjuju penzije! Bravo Srbijo!

  • Na Kosovu održati Vreme: 15.09.2014 11:38h

    Pošto je Kosovo bar za sada teritorija Srbije, dajte već jednom da se parada održi u Prištini, pa da vidimo da li će možda tamo biti mirno, ako već je nemirno u Beogradu.Zašto u Prištini ne održimo,ha,ha.ha...dok narod gladuje, nema posla i leba,vi nas smarate sa gej paradama,ponosima,kučićima, dajte više te komunističke sinčiće skinite meni sa pič....koja sam bez posla i penzije zbog njihovih tatica....

  • onaj tamo Vreme: 15.09.2014 12:24h

    Dosta vise sa tom p*%: svadjom. Medjusobno se potukla 2 istopolna obozavaoca i sad se utrkuje zuta stampa oko gluposti, a i komentatori su vrh.

  • Sara Vreme: 15.09.2014 15:57h

    @Nena,sve si u pravu što se tiče sadržaja,ali napravila si mnogo gramatičkih grešaka,popravi to kod sebe,sramota je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP