Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIORITET PRIVATIZACIJA KLUBOVA

Udovičić: Srpskom sportu potreban zdrav kapital!

Autor: Tanjug | 13.09.2013 - 11:31:00h | Komentara: 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je jedan od prioriteta ministarstva na čijem čelu se nalazi rešenje pitanja privatizacije klubova.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Dušan Milenković

"Predstoji nam rešavanje pitanja privatizacije kako bismo, pre svega, imali zdrav kapital u srpskom sportu, ne smemo dozvoliti da poreski obveznici pokrivaju naše ogromne gubitke", kazao je Udovičić u intervjuu Kuriru.

Prethodnih dana premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavili su privatizaciju sportskih klubova, a potom su čelni ljudi Partizana i Crvene zvezde istakli spremnost da što pre uđu u taj proces.
"Prvi potpredsednik je rekao pravu stvar, potrebne su zdrave promene, jer ovo što sad imamo više nije održivo. U narednom periodu izaći ćemo sa konkretnim rešenjima", poručio je Udovičić.
đKao jedan od glavnih zadataka u vrhunskom sportu Udovičić je naveo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Udovičić je dodao i da fižička kultura u školama i rekreativni sport zaslužuju mnogo više pažnje nego što je trenutno dobijaju.

"Novac nedostaje, to svi znamo, ali bojim se da nam nedostaje i novih i dobrih ideja. Tu prvenstveno vidim svoju ulogu. I te kako znam koji su problemi u sportu. Želim da pokrenem ljude i u državi i u sportskim savezima da rešavamo probleme, a ne samo da ih konstatujemo. Mladi nam odlaze iz zemlje, moramo stvoriti veće šanse za njih, bolje uslove, i zajedno sa ostalim kolegama učiniti sve da se otvaraju nova radna mesta", naveo je on.

Udovičić je istakao i da je svestan kako će biti pritisaka raznih interesnih grupa i lobija, ali je poručio da će oni biti neuspešni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP