Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR OTKRIO TOPLU VODU

Udovičić: Više ima kladionica nego obrazovnih institucija!

Autor: Tanjug | 16.06.2015 - 12:25:00h | Komentara: 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić upozorio je danas da se veliki broj mladih i dece kladi, istakavši da treba da zabrine uticaj kladionica na mlade i najavio da će ministarstvo raditi na uređivanju te oblasti uključujući i internet klađenje.

Kritikuje čelnike klubova: Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Oliver Bunić

"Više ima kladionica od institucija koje se bave edukacijom", rekao je Udovičh na Forumu "Zaštita etičkih principa i integriteta savremenog sporta", koji je organizovao Tanjug u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta.
Udovičić je podsetio da je UEFA upozorila da u srpskom fudbalu ima nameštanja utakmica i rekao da će to ministarstvo stupiti u kontakt sa organizijom, koja je skrenula pažnju na taj problem i dodao da ranije nije bilo indikacija da je u Srbiji to izraženo.
Prema njegovim rečima, Zakonom o sportu predviđene su kaznene odredbe koje prate Zakon o krivičnim delima i koje su, naveo je, izuzetno stroge.
"Dugi sudski procesi su ono što smo videli kao neefikasnost", rekao je Udovičić navodeći primer Velike Britanije gde počinilac u roku od 24 sata biva procesuiran.
On je naglasio da će se u narednom periodu ući u izmene i dopune zakona kako bi se to poboljšalo, precizirajući da dugi sudski procesi predstavljaju razliku od engleskog zakona, gde se počinilac nedoličnog ponašanja procesuira u roku od 24 sata.
Udovičh je podvukao da je u Briselu skrenuo posebnu pažnju na uspon nasilja u srpskom sportu.
Volja za rešavanje problema nije samo na vlasti nego i na moralu svakog sportsite i kluba jer, kako je kazao, klubovi organizuju nameštanje utakmica kako bi nadomestili manjak finansijskih sredstava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP