Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRAVE STRATEGIJU

Udovički: Moguće manje otpuštanja zbog viška u budžetu

Autor: Tanjug | 06.04.2015 - 17:42:00h | Komentara: 4

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički najavila je danas mogućnost manjeg otpuštanja u javnom sektoru zbog viška prihoda u budžetu u prvom kvartalu nego što je planirano.

Kori Udovički

Kori Udovički | Foto: Dušan Milenković

- Nadamo se tome, ali ne smem to da kažem dok ne razgovaramo svi u vladi i odlučimo o strategiji, rekla je Udovički za B92, upitana da li će višak u budžetu stvoriti prostor za manje otpuštanja.

Pre ili kasnije, rekla je Udovički, broj radnika u javnom sekoru će morati da se smanjuje, ali, kako je objasnila, ako bude imala više vremena država može da posveti pažnju tome da promenu u troškovima postigne na drugačiji način.

- Radi se detaljna analiza da se vidi koliko može da se odloži pitanje broja ljudi kako bi se fokusirali na smanjenje troškova samo onoliko koliko je potrebno, rekla je Udovički.

Ona je rekla da je veći problem od racionalizacije - reogranizacija javnog sektora. Prema njenim rečima, poslednja analiza pokazuje da Srbija nema višak agencija u smislu funkcija koje rade, već da ima preklapanja.
Upitana kad će biti napravljen plan racionalizacija i u formi zakona biti u parlamentu, Udovički je rekla da će neki plan postojati do kraja aprila.
- Tada će se znati vizija, rekla je Udovički.
Govoreći o zakonu o platama, Udovički je rekla da će zakon stupiti na snagu kad bude usvojen u parlamentu, što bi trebalo da bude tokom godine.
Poslednji komentari
  • vladan Vreme: 06.04.2015 18:46h

    E Srbijo jadna li si sa ovakvim ministrima. Pitanje nije da li ima para za njihove plate nego da li ima potrebe za tolikim drzavnim sluzbenicima i njihovim izmisljenim radnim mestima i dupliranim funkcijama.

  • radenko Vreme: 06.04.2015 19:37h

    Da bitno je cinovnike yastititi dok radnike nije imao ko isterani su bes ikakve yastite i danas se VLAST hvali kako ima viska novca a duguju radnicima neisplacene yarade.No stara prica cuvajte cinovnike oni ce vas na tome se yasniva vladavina vlasti rec radnicka klasa il srednji sloj stanovnistva odavno se ne pominje.BUDITE SRECNI.

  • Robi Vreme: 07.04.2015 00:06h

    Baš će svet da nas ozbiljno shvati kada imamo ovakav rezon.Imamo viška para pa ćemo držati nepotrebnu radnu snagu na teret građana srbije.

  • mima Vreme: 07.04.2015 08:08h

    SRAM VAS BILO, gosp. Udovicki! Visak u budzetu ne smanjuje broj zaposlenih. Bas lepo. Sve ste to lepo smislili, a onaj lazov od ministra finansija je prihvatio da se smanjuju penzije i plate, sve zarad toga da stranacki sluzbenici ostanu tu gde su. Zato ste najurili ex ministra Krstica, ili je covek sam otisao, jer nije zeleo da sprovede te premijerove sramne ideje. A toliko sam Vam svojevremeno verovala dok niste postali deo ove vlasti. Mnogo ste se promenili, ne mogu da verujem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP