Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUDA MEDIJSKIH UDRUŽENJA

Udruženja osudila što je SBB,
na mesto Avale, stavio Pink 2!

Autor: Tanjug | 06.11.2012 - 16:54:00h | Komentara: 0

Više medijskih udruženja osudilo je danas postupak najvećeg kablovskog operatera u Srbiji SBB-a koji je, kako kažu, isključio nacionalnu TV "Avala" iz svog distributivnog sistema, a na upražnjeno mesto u svom sistemu postavio novi kanal preduzeća Pink International - Pink 2.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) su u zajedničkom saopštenju zatražili od SBB-a da obavesti javnost kome je sve ponudio i na koji način mesto koje je gašenjem TV "Avala" upražnjeno u sistemu. ANEM, UNS, NUNS i NDNV su od SBB-a zatražili da obavesti javnost i na osnovu kojih kriterijuma je doneo odluku da se to mesto ustupi za "Pink 2", kao i ko su članovi Programskog saveta SBB-a koji su razmatrali prijave drugih kandidata za to isto mesto, ako su takve prijave uopšte razmatrane.

Televizor

Umesto ''Avale'', tu je ''Pink 2''! | Foto: foter.com

Iz tih udruženja su istakli da će u slučaju izostanka zadovoljavajućeg odgovora, smatrati da je "u konkretnom slučaju došlo do zloupotrebe dominantnog položaja i narušavanja konkurencije, odnosno, da je SBB ograničio tržište i primenio nejednake uslove poslovanja na iste poslove sa različitim učesnicima na tržištu".
- Postupanjem SBB-a, sve ostale televizije koje su bile zainteresovane da dobiju prostor u kablovskim sistemima koji je ranije zauzimala TV Avala, i koji je najvećem broju kablovskih pretplatnika memorisan na jednocifrenom broju na daljinskom upravljaču, dovedene u nepovoljniji položaj u odnosu na Pink Internešanal, i njegov novi kanal Pink 2 - navedeno je u saopštenju.
Udruženja navode da će zbog toga podneti inicijativu za ispitivanje povrede konkurencije Komisiji za zaštitu konkurencije, kao nadležnoj instituciji.
Kablovski operator SBB potvrdio je danas da se kanal "Pink 2" nalazi na njegovoj mreži na frekvenciji na kojoj je bila Televizija "Avala", dok su u Republičkoj radio-difuznoj agenciji (RRA) rekli da on ne zauzima nacionalnu frekvenciju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP